Dünyayı virüs konusunda uyarmıştı... O da yakalandı!

Çin'de Doktor Li Wenliang, tüm dünyayı alarma geçiren koronavirüs konusunda meslektaşlarını uyarmak istediği sırada polis tarafından susturulmaya çalışıldı. Wenliang, cumartesi günü kendisinde de koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

DÜNYA 04.02.2020, 16:54 04.02.2020, 17:01
Dünyayı virüs konusunda uyarmıştı... O da yakalandı!

Çin'in Vuhan kentinin merkezinde bulunan Huanan Yerel Deniz Ürünleri Pazarı'ndan 7 kişiye SARS benzeri bir hastalık teşhisi konmuştu. Söz konusu kişiler, hastanede karantina altına alınmıştı.

Doktor Li Wenliang, 30 Aralık günü popüler Çin uygulaması WeChat'te tıp okulu mezunlarının bulunduğu gruba konuya ilişkin bir mesaj attı. 

"Dikkatli olmalarını hatırlatmak istedim"

Li, hastalığın "koronavirüs" olduğunu ifade etti. 

2013 yılındaki hükümetin SARS salgınını gizlemeye çalıştığı düşüncesiyle harekete geçen Li, "Sadece üniversite sınıf arkadaşlarıma dikkatli olmalarını hatırlatmak istedim" ifadeleriyle arkadaşlarına uyarıda bulundu. 

Li, arkadaşlarından sevdiklerini özel olarak uyarmalarını istedi. Fakat mesajlarının ekran görüntüler, birkaç saat içinde adı da gizlenmeden yayılmaya başladı. 

"Cezalandırılacağımı fark ettim"

Mesajlarının çevrimiçi ortamda dolaşmasına ilişkin Li, "Kontrolüm dışında olduğunu ve muhtemelen cezalandırılacağımı fark ettim." ifadelerini kullandı.

Li'nin korktuğu başına geldi. Vuhan polisi tarafından "dedikodu yayma" ve "halkı galeyana getirme" ile suçlandı. 

O da koronavirüse yakalandı

Koronavirüs konusunda insanları uyarmak isteyen Li, cumartesi günü koronavirüse yakalandığını duyurdu. 

Li, 10 Ocak günü öksürmeye başladığını, ertesi gün ateşini çıktığını ve 2 gün sonra da hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Bunun üzerine Doktor Li'ye çok sayıda mesaj geldi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle şimdiye kadar 425 kişi hayatını kaybetti. 

Yorumlar (0)