Dünya markaları Rusya’da mağazalarını kapatıyor: Vatandaşlar tedirgin…

Rusya’da çalışanlar ve vatandaşlar, uluslararası giyim markalarının ülkelerindeki mağazalarını kapatmasından dolayı işlerini kaybetme tedirginliği yaşıyor.

DÜNYA 06.03.2022, 14:16 07.03.2022, 09:04
Dünya markaları Rusya’da mağazalarını kapatıyor: Vatandaşlar tedirgin…

Birçok uluslararası firma, Ukrayna’da devam eden savaştan dolayı Rusya’ya dair kapsamlı bir şekilde yaptırımlarını uygularken, tanınmış birçok giyim firması da mağaza kapılarını kapatıyor.

Massimo Dutti, Zara, Stradivarius, Lefties, Uterqüe, Pull&Bear, Oysho gibi markaları da bünyesinde barındıran Inditex de Rusya’da bulunan mağazalarını geçici süreliğine kapatmaya ilişkin karar aldığını söyledi.

Bununla birlikte spor giyim firmalarından Adidas, Rusya Futbol Birliği ile ortaklığını askıya aldı, Nike da Rusya’ya ilişkin teslimatlarının artık yapılmayacağını ifade etti.

Başka bir spor giyim markası Puma da ülkede bulunan 100 mağazasının açık olmasına karşın Rusya’ya olan teslimatlarını durdurduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük ikinci moda perakendecisi olan H&M de Rusya’daki bütün satışlarını geçici bir şekilde askıya aldığını kaydetti.

Vatandaşlar ve çalışanlar üzgün

Mağazalarının kapatılması nedeniyle kimi mağaza çalışanları verdiği röportajda üzgün olduklarını söyledi.

Çalışanlardan bir tanesi, “Rus firmaları bir süreliğine kapanabilir çünkü çoğunlukla sevkiyatlar diğer ülkelerden yapılıyor. Hem diğer ham maddeler hem de giysiler bir süreliğine kendisini mali açıdan koruyabilmek için önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Moskova sakinlerinden Olesya da verdiği röportajda, “Burada bu mağazaların kapatılması çok üzücü. Sartlara bakacağız artık. Bütün mağazaların yeniden dönmesi ve açılmasını büyük bir içtenlikle diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)