Donald Trump'a linç eleştirisi!

Donald Trump'ın kendisine yönelik yürütülen azil soruşturmasını "linç" olarak yorumlaması, ülkede "ırkçılık" tartışmalarına neden oldu.

DÜNYA 22.10.2019, 20:41
Donald Trump'a linç eleştirisi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, azil soruşturmasını eleştirdiği bir Twitter mesajında "linç" kelimesini kullanmasını siyahiler ve Demokratları çileden çıkardı.

Siyahiler ve Demokratlar, ABD'de bir dönem Afrika kökenli Amerikalıların büyük gruplarca ırkçı motivasyonla linç edilerek öldürülmesini hatırlattı ve Trump'ın böyle bir tabiri kendisi için kullanmasının saçma olduğunu savundu.

Donald Trump, sabah saatlerinde paylaştığı mesajında, "Eğer bir gün Demokratlardan bir başkan çıkar ve Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisinde çok az farkla bile olsa çoğunluğu yakalarsa, Cumhuriyetçiler hiçbir kanuni prosedür, adalet ya da kanuni haklar olmadan başkanı azledebilir. Tüm Cumhuriyetçiler bir linçe şahit olduklarını unutmasınlar. Ama (seçimleri) biz kazanacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyetçiler Trump'ı destekliyor

Mesaj sonrası siyahi siyasetçiler ve Demokrat Partiden bazı isimler, bu kelimenin kullanılmasını "ABD'nin karanlık dönemlerini anımsattığı ve ırkçı içeriği olduğu" gerekçesiyle eleştirdi.

Temsilciler Meclisindeki siyahi Demokrat vekiller ise Trump'ın bu ifadelerini kınadı.

Cumhuriyetçi bazı isimler Trump'a destek verdi

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, "Azil soruşturması her açıdan bir linç. Bu Amerikan değerlerine uymuyor." yorumunu yaptı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Hogan Gidley ise "Başkan kendisine karşı yapılanlarla, Amerikan tarihinin en kötü zamanlarında yaşananları karşılaştırmıyor. O sadece başkanlık adaylığını duyurduğu günden bu yana basının kendisine karşı tavrını açıklıyor." ifadelerini kullandı.

Azil soruşturması devam ediyor

Başkan Trump'a yönelik azil soruşturması kapsamında ABD'nin Kiev Maslahatgüzarı Bill Toylor bugün Kongrede ifade verecek.

Yorumlar (0)