Doğu Avrupa alarm veriyor: Her dakika 25 kişi “pozitif” çıkıyor 

Romanya, Ukrayna ve Rusya, Covid-19 ölümleri konusunda en fazla canı yanan ilk 5 ülke arasında bulunuyor. Uzmanlar, bu ülkelerdeki aşılama oranının düşüklüğüne dikkat çekerken çalışanlarının 1 haftalık zorunlu izinde olduğu Rusya’da her dakika 25 kişinin testi “pozitif” çıkıyor. 

DÜNYA 24.10.2021, 17:46
Doğu Avrupa alarm veriyor: Her dakika 25 kişi “pozitif” çıkıyor 

Kış mevsimi yaklaşırken dünya, gribal enfeksiyonun yanı sıra Covid-19 virüsüyle de baş ediyor. Mücadele konusunda zaman zaman bazı ülkelerin yetersiz kaldığı görülürken son zamanlarda Doğu Avrupa’nın alarm verdiği göze çarpıyor. 

Romanya, Ukrayna ve Rusya’da toplam vaka 20 milyonu aştı. Dünyada, Covid-19 sebebiyle en fazla can kaybı yaşanan ilk 5 ülkesi arasında yer alan Rusya, Romanya ve Ukrayna’da kış mevsimiyle birlikte vakalar hızla artarken sağlık sektörü çökme noktasına geldi. 



Aşılama oranları uyarı veriyor 

Uzmanlar, bu ülkelerdeki vaka ve ölüm sayılarının sürekli artmasını, aşılama oranlarının hayli düşük olmasına bağlıyor. Ukrayna nüfusunun beşte birinin tek doz aşı olması ve diğer ülkelerin de bundan kalır yanının bulunmaması, Doğu Avrupa’nın çok zor bir kış geçireceğini şimdiden söylüyor. 



Rusya’da dakikada 25 kişi “pozitif” çıkıyor 

Rusya’da vaka sayısı günlük 35 bin sınırını geçti. Ülkede son 1 hafta içinde 250 binden fazla kişinin testi pozitif çıktı. Son 24 saatte 72 kişi öldü. Bu istatistiklere göre ülkede her dakika 25 kişi virüse yakalanıyor. 

Rus hastanelerinin doluluk oranı salgının başından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Nüfusunun yalnızca üçte birini aşılayabilen Rusya’da Putin’in emriyle iş yerlerinin kasım ayının ilk haftasında kepenk kapatacağı bildirildi. Ülkedeki sağlık çalışanlarına ise 1 hafta zorunlu izin verildi. 

Yorumlar (0)