Çin'den çok iyi haber!

Çin'de son iki günde yurt içi kaynaklı yeni Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası görülmedi.

DÜNYA 26.03.2020, 10:47
Çin'den çok iyi haber!

Yeni tip kronavirüsün (Covid-19) ilk olarak görüldüğü Çin'den iyi haber geldi.

Virüsün çıktığı Vuhan kentine yoğunlaşan Çin'de son iki günde tespit edilen tüm Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakalarının tümünün, yurt dışından gelen ve koronavirüsü orada kapmış insanlar olduğu bildirildi.

NHC (Çin Ulusal Sağlık Komisyonu) Çin'de son 24 saatte 67 vakanın saptandığını, bunların tamamının yurt dışı kaynaklı olduğunu, yurt içi kaynaklı vakanın bulunmadığını bildirdi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) önceki gün saptanan 47 vakanın tamamının da yurt dışı kaynaklı olduğunu duyurmuştu.

Çin'de en son 15 Mart'ta, yurt içinde ortaya çıkan yeni vakaların sayısı, "ithal vaka" olarak adlandırılan yurt dışı kaynaklı olanlardan daha fazlaydı.

Veriler, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını "ihraç eden" ülke konumundaki Çin'in vaka "ithal etmeye" başladığını gösteriyor.

2

Eyaletler acil durum seviyesini düşürüyor

Çin'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yurt içindeki yayılımı büyük ölçüde kontrol altına alınırken, eyalet yönetimleri acil durum seviyelerini adım adım düşürmeye başladı.

Çin'in doğusundaki Cıciang ve güneybatıdaki Çonçing eyaletlerinin ardından, güneybatıdaki Siçuan ve kuzeydoğudaki Heilongciang eyaletleri acil durum seviyesini 2'den 3'e indirdi.

Kuzeybatıdaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde ise alarm seviyesi 22 Mart'tan itibaren en düşük düzey olan 4'e çekilmişti.

Hubey eyaletinde hayat normale dönüyor

Diğer taraftan salgının ortaya çıktığı merkezi Vuhan kentinin olduğu Hubey eyaletinde yeni veya şüpheli vakaya rastlanmadığı açıklandı.

Dışarıdan ulaşımın kesildiği ve çok sıkı tedbirlerin alındığı Vuhan şehrinde trafik kısıtlamalarının kaldırılması ve şehir içi ulaşımın yeniden başlamasıyla hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Hubey Eyalet yönetimi Vuhan kentine dışarıdan seyahat kısıtlamasının iki hafta içinde kaldırılacağını ilan etti.

Çin'de son 24 saatte Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle 6 kişi yaşamını yitirdi. Çin'de bugüne kadar görülen toplam enfekte sayısı 81 bin 218'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3281'e yükseldi.

Dünyada durum

Dünya genelinde 462 bin enfekte bulunuyor. Ölü sayısı ise 20 bin 800'ü aştı.

En yüksek vaka sayısı 74 bin 386 ile İtalya olurken ülkede can kaybı 7500'ü geçti.

İtalya'yı 47 bin 611 vaka sayısı ve 3445 can kaybı sayısı ile İspanya izliyor.

Vaka ve can kaybı sayısında üçüncü sırada bulunan Çin'i ise İran 27 bin vaka ve 2077 ölü sayısıyla takip ediyor.

Yorumlar (0)