Çin'de metrolar için yasaklar geliyor

Çin hükümeti tarafından, ülkedeki metroların tamamında "gayri medeni davranışlar" olarak tanımlanan yiyecek ve içecek tüketimi ile elektronik cihazların kulaklıksız kullanımını yasaklanacak.

DÜNYA 31.10.2019, 16:36
Çin'de metrolar için yasaklar geliyor

China Daily gazetesinin yaptığı habere göre, metrolarda "gayri medeni davranışlar" olarak tanımlanan yiyecek ve içecek tüketmek, elektronik cihazları kulaklık olmadan kullanmak ve dilenmek yasaklanacak.

Çin Trafik ve Ulaştırma Bakanlığının bu yasağı, önümüzdeki yıl 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek. Söz konusu yasaktan bebekler ve hastalar muaf tutulacak.

Ülkede ilk olarak Pekin, Şanghay gibi büyük şehirlerde başlayacak olan uygulama sonrasında ülke geneline yayılmış olacak.

Bu davranışlar normal kabul ediliyordu

Çin'de metrolarda yemek yenmesi normal bir davranış olarak değerlendiriliyordu. Yasak öncesi, Pekin'deki metrolarda ağır kokulu yemek yiyen yolcularla, yüksek sesle müzik dinleyenlerle, telefon veya tablet gibi cihazlarla kulaklık takmadan dizi, film izleyen veya oyun oynayan insanlarla sıkça karşılaşılıyordu.

İlginç anlar yaşanıyordu

Ülkede daha önce Şanghay’daki bir metroda tavuk yiyerek, yemeğinin artığını metroya atan bir kadın sosyal medyada ciddi tepki almıştı.

Çin’in 35 kentinde uzunluğu 5 bin 295 kilometreye ulaşan toplam 171 metro hattı bulunuyor.

Yorumlar (0)