Çenesi olmadan doğdu! “Eşim beni hayata bağladı”

Çenesi olmadan doğan ve bu sebeple pek çok zorlukla mücadele eden 41 yaşındaki Joseph Williams, “2 sene önce evlendim. Eşim beni hayata bağladı” dedi. 

DÜNYA 22.05.2022, 15:25 23.05.2022, 10:33
Çenesi olmadan doğdu! “Eşim beni hayata bağladı”

Amerika’da, 1981 yılında dünyaya gelen Joseph Williams, eşi ile tanışana kadar kendini çok değersiz hissettiğini söyledi. Çenesi olmadan dünyaya gelen ve pek çok kişi tarafından korkutucu bulunduğu için dışlanan Williams, çoğu zaman aynaya dahi bakmak istemediğini dile getirdi. 

“Hem çocukluk dönemimde hem de gençlik dönemimde insanlar hep benden kaçtı”

Chicago’da yaşamını sürdüren ve kaynakçı olarak çalışan Williams, 2 sene önce evlendiğini ve bunun hayatının dönüm noktası olduğunu belirtti. Hayatı boyunca zor günler geçirdiğini belirten Williams, “Ben çenem olmadan dünyaya geldim. Doğuştan bir bozukluk. Çenem olmadığı için, yemek yemekte ve konuşmakta çok zorlanıyordum. Hem çocukluk dönemimde hem de gençlik dönemimde insanlar hep benden kaçtı. Benden korkuyorlardı. Yaşadığım yılların üstesinden gelmek hiç kolay olmadı” şeklinde konuştu. 

“Sevgilimin olması imkânsız diye düşünüyordum”

Eşi ile tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini belirten Williams, “Sevgilimin olması imkânsız diye düşünüyordum. Çevremdeki insanlar da muhtemelen bu düşüncedeydi. Özgüvenim de çok düşüktü. Kendime güvenmiyordum. Her zaman kendimi değersiz biri olarak hissettim. Ancak bir süre sonra kendime olan güvencim arttı. Daha fazlasını hak ettiğime inandıkça özgüven sahibi oldum. Eşimle tanıştıktan sonra mutluluğu buldum. İlk dönemlerde arkadaş olarak geziyorduk. Sonrasında işler ilerlemeye başladı ve birbirimize âşık olduk. 2 sene önce evlendik ve eşim beni hayata bağladı” ifadelerini kullandı. 

“Çoğu insan evlenebileceğime ihtimal vermiyordu”

Eşini çok sevdiğini dile getiren Williams, “Çoğu insan evlenebileceğime ihtimal vermiyordu. Açıkçası ben de böyle bir ihtimale hiç inanmıyordum. Çünkü ben doğduğumdan beri insanlar benden kaçıyordu ve uzak durmaya çalışıyordu. Bir gün evlenebileceğim hiç aklıma gelmedi. İnsanlar o kadar kötü gözlerle bana bakıyordu ki, bazen saklanacak yer arıyordum ve oturup saatlerce ağlıyordum. Eşimle tanışmam sonrası hayat benim için bambaşka bir hal aldı” dedi. 

“Ben sadece saygı istiyorum”

Bazı insanların hala kendisine karşı mesafeli durduğunu ancak bu duruma alıştığını belirten Joseph Williams, “Benim çirkin olduğumu düşünebilirler, buna saygı duyarım. Beni kabul etmek zorunda da değiller. Onların bu düşüncesini elbette anlayabiliyorum. Farklı olduğumu ben de biliyorum ve ne yazık ki bu konuda yapabilecek bir şeyim yok. Her şeye rağmen benim de duygularım var ve ben de bir insanım. Lütfen herkes bunu göz önünde bulundursun. Ben sadece saygı istiyorum. Başka hiçbir beklentim yok” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)