Brezilya'da 3 günlük ulusal yas ilan edildi!

Brezilya'nın güneydoğusunda geçen haftadan beri süren aşırı yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısı 64 oldu. Ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

DÜNYA 29.01.2020, 20:05
Brezilya'da 3 günlük ulusal yas ilan edildi!

Ülke basınında çıkan haberlere göre, yetkililer, aşırı yağışların Minas Gerais, Espirito Santo ve Rio de Janeiro eyaletlerinde neden olduğu sel ve heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısının arttığını kaydetti. 

Üç eyalette yaşanan afetlerde 64 kişinin öldüğünü, 19 kişinin ise kaybolduğu aktardı.

Minas Gerais Valisi Romeu Zema, ülkedeki 853 belediyeden 101'inde acil durum ilan edildiğini söyledi, fırtına nedeniyle 65 kişinin de yaralandığını söyledi. 

Sel ve heyelan sebebiyle evsiz kalanların sayısının 35 bin kişiye yükseldiğini aktaran Zema, 4 bin 101 kişiye de geçici barınma sağlandığını belirtti.

Zema, doğal afetlerden dolayı "ülkede 3 günlük yas" ilan edildiğini açıkladı.

Yetkililer, Belo Horizonte, Sabara, Rio Acima, Brumadinho, Contagem, Nova Lima, Betim, Riberio das Neves ve İbrite'de halkı yeni heyelan riskine karşı uyarıda bulundu.

Sellerden dolayı Minas Gerais'te 15 bin, Espirito Santo'da 10 bin, Rio de Janeiro'da da 6 bin kişinin güvenli yerlere tahliye edildiği bildirilmişti.

Yorumlar (0)