Ünlü yayın kurumu, 450 kişiyi işten çıkaracak!

İngiliz yayın kurumu BBC'nin tasarruf planları kapsamında 450 çalışanını işten çıkaracağı belirtildi.

DÜNYA 29.01.2020, 20:18
Ünlü yayın kurumu, 450 kişiyi işten çıkaracak!

BBC’den yapılan açıklamada, kurumun haber kolu BBC News içerisinde 2022 yılına kadar yaklaşık 80 milyon sterlin tasarrufa gidilmesinin kararlaştırıldığı, bu kapsamda 450 çalışanın işten çıkarılacağı kaydedildi.

Newsnight programı için üretilen yapımların sayısının azaltılacağı belirtilen açıklamada, BBC 2,  BBC Radyo 5 ve BBC Dünya Servisi'nde de bazı pozisyonların kapatılacağı ifade edildi.

Geleneksel yayından dijital yayına geçiş!

BBC News Direktörü Fran Unsworth, BBC’nin "geleneksel yayından dijital yayına geçiş yaptığını" belirtti.

"İzleyici kitlesinin değişimle yüzmeşmeli"

Unsworth, "BBC’nin izleyici kitlesinin değişimi ile yüzleşmesi gerekiyor. BBC News’in gelecek 10 yılını önemli miktarda tasarruf yapabileceğimiz şekilde yeniden şekillendirmemiz gerekiyor. Kayaklarımızın çok büyük kısmını geleneksel çizgideki yayıncılık için harcarken, dijitale yeteri kadar harcamıyoruz." dedi.

"BBC’nin varlığı için tehlike"

İngiltere'deki Ulusal Gazetecilik Sendikası (NUJ) Genel Sekreteri Michelle Stanistreet ise "Bu son derece zararlı tenkisatlar BBC’nin varlığı için tehlike." diye konuştu.

BBC News'te, 1700’ü İngiltere dışında olmak üzere, toplam 6 bin kişi çalışıyor. Kurumun TV lisans ücretleri ile finanse edilen gelirinin ilerleyen dönemde yıllık 480 milyon sterlin seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)