BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, Trump'ın planı yüzünden endişeli!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, ABD'nin sunduğu Ortadoğu barış planının daha fazla şiddete yol açmasından endişeli.

DÜNYA 31.01.2020, 15:48
BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, Trump'ın planı yüzünden endişeli!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Cuma günü yaptığı açıklamada ABD yönetiminin İsrail-Filistin gerginliğine çözüm olarak önerdiği Ortadoğu barış plan hakkındaki endişelerini dile getirdi. Kuruluş, planın bölgede daha fazla şiddete yol açabileceğini düşünüyor.

Trump'ın planı uluslararası hukuka karşı çıkıyor

UNRWA'nın başındaki Christian Saunders, planda Filistinli mültecilerin İsrail topraklarına dönebilmesi hakkının olmadığına dikkat çekti ve bu hakkın uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararlarıyla verildiğini söyledi. Saunders, Filistinli mültecilerin daha önce de benzer olaylarda yaşandığı gibi kendilerinden hakları ve güvenliklerinin sağlanmasını bekleyeceklerini söyledi.

UNRWA, Ortadoğu'da Batı Şeria ve Gazze Şeridi de dahil 5.6 milyon Filistinli mülteciye yaşamaları için gereken hizmetleri sunmaya çalışıyor. Kuruluş, 2020 yılında işleyebilmek için 1.4 milyar dolar bağışa ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar (0)