Big Ben’in çanları çalmadı, İngiltere’de ortalık karıştı

İngiltere’de, kısa süre önce hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth için dün 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında ülkenin simge yapılarından Big Ben’in çanları çalmayınca, yeni bir kriz patlak verdi. Sorumlular hakkında soruşturma başlatılırken, konuya İngiltere Parlamentosu da dâhil oldu. 

DÜNYA 19.09.2022, 10:52 21.09.2022, 09:14
Big Ben’in çanları çalmadı, İngiltere’de ortalık karıştı

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olarak kayıtlara geçen Kraliçe 2. Elizabeth, 8 Eylül günü 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçenin ölüm haberi, ülkeyi yasa boğdu. Kraliçenin oğlu Charles ise yeni kral olarak tahta çıktı. 

Big Ben’e binlerce kişi akın etti

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü sebebiyle, dün ülke genelinde yerel saatle 20.00’da 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında, ülkenin dünyaca ünlü saat kulesi Big Ben’in çanlarının çalması planlanıyordu. Bölgeye akın eden binlerce kişi saat 20.00’da saygı duruşuna geçerken, Big Ben’in çanları bir türlü çalmadı. Saygı duruşu sonrası bölgede büyük bir şaşkınlık hâkimdi. Bölgeye akın eden binlerce kişi, çanların neden çalmadığını uzun süre anlayamadı. 

“İlgili kişiler hakkında soruşturma başlatılmış durumda”

Yaşanan olayın ardından ülkede yeni bir kriz başladı. İngiliz medyası, sorumlular hakkında harekete geçilmesi için çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yorum yapan İngilizler de yaşanan duruma tepki gösterdi. Ülkenin önemli gündem maddelerinden biri haline gelen bu durum sonrası İngiltere Parlamentosu da harekete geçti. İlgili kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını duyuran Parlamento Sözcüsü, “Yaşananları detaylı bir şekilde araştırıyoruz. İlgili kişiler hakkında soruşturma başlatılmış durumda. Ancak bu sürecin cenaze törenine yansımayacağından eminiz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)