Biden geri adım atmıyor

ABD Başkanı Biden, Rusya lideri Putin için ifade ettiği "Bu adam daha fazla iktidarda kalmamalı." sözü sebebiyle geri adım atmayacağını ve bu hususta özür dilemeyeceğini fakat hiç kimsenin de ABD'nin Putin'i devireceğine inanmayacağını kaydetti.

DÜNYA 29.03.2022, 00:52
Biden geri adım atmıyor

Biden, bugün Kongre'ye ilettiği 2023 mali yılı bütçesine dair Beyaz Saray'da açıklamalar yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Özür dilemiyorum"

Polonya ziyaretinde dile getirdiği "Bu adam daha fazla iktidarda kalmamalı." sözlerine ve akabinde Beyaz Saray'ın gerçekleştirdiği "Biden'ın sözleri bir rejim değişikliği çağrısı içermemektedir." açıklamasına dair sorular üzerine Biden, şu sözleri sarf etti:

"Ben bu hususta geri adım atmıyorum. Putin'in eylemleri barbarca olduğu için öfkemi ifade ediyordum. Ukraynalı aileler ile görüşme yaptıktan kısa bir süre sonra bu açıklamayı gerçekleştirdim. Burada bir rejim değişikliğinden söz etmiyordum. Ayrıca bu ifadeler için de özür dilemeyeceğim."

"Herkes Putin'i dışlayacak"

Biden, Putin hakkında ifade ettiği sözlerin Ukrayna'da tansiyonu artıracağına inanmadığını kaydederek, "Putin bu yolda ilerlemeyi sürdürse bütün dünya tarafından dışlanacak." görüşünü aktardı.

Yönetiminde dilediği son şeyin Rusya ile direkt bir savaşa veyahut nükleer savaşa girmek olduğunu belirten Biden, "Ben Putin'in sergilediği davranışlarından duyduğum öfkeyi ifade ettim. Onun iktidarda durmaması gerektiğini belirtmem bir dilekti. Bu tür adamlar ülke yönetmemeli fakat ne yazık ki yönetiyorlar." dedi.

"Bunu size söylemem aptalca olur"

Biden, Putin'i hedef alan sözlerinin ABD'nin dış siyasetindeki herhangi bir değişimi göstermediğini bir defa daha söyleyerek, Putin hususunda, "O iktidarda daha fazla kalmamalı. Kötü kişiler kötü şeyler yapmayı sürdürmemeli. Fakat bu Putin'i bir şekilde indirmeye çabaladığımız manasına gelmez, buna hiç kimse inanmaz." diye konuştu.

Bir basın mensubunun, Rusya'nın Ukrayna topraklarında kimyasal silah kullanmasına karşı ABD'nin cevabının ne olacağına dair bir sorusuna ise ABD Başkanı, "Bunu sizlere söylemem aptalca bir hareket olur. Dünya pek çok şeyi bilmek istiyor. Fakat bunu söylersem Rusya da bizim cevabımızı öğrenmiş olur." cevabını verdi.

Biden, Putin ile görüşme yapıp yapmayacağına dair bir diğer soruya ise "Ne konuşmak isteyeceğine bağlı." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)