Biden, BM Genel Kurulu'nda konuştu

Biden, BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu’nda, “Önümüzdeki 10 sene insanlık için kritik olacak.” açıklamasında bulundu. Biden, "Katı bloklara bölünmüş yeni bir Soğuk Savaş veyahut dünya peşinde değiliz. Bir defa daha söylüyorum ki bunun peşinde değiliz." dedi.

DÜNYA 21.09.2021, 18:56
Biden, BM Genel Kurulu'nda konuştu

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. 

Biden, “Önümüzdeki 10 sene insanlık adına kritik olacak.” derken, “Benim yönetimim bütün halklar için çalışacak.” diye konuştu.

"Askeri gücü son çare olarak kullanacağız"

Afganistan'dan çekilmelerine de değinen Biden, "20 senelik savaşa bir son verdik. Ülkemizin askeri gücü bizim son çare aracımız olmalı, dünyada gördüğümüz her probleme bir yanıt olarak kullanılmamalı." dedi. 

"AB (Avrupa Birliği) son derece önemli bir ortağımız." diyen Biden, "Uluslararası forumlarda yeniden masaya döndük." ifadesine vurgu yaptı. 

Aşırı iklim olaylarına değinen Başkan, dünyanın her yanında bu tarz olayların yaşandığına işaret etti. 

"Soğuk savaş peşinde değiliz"

ABD Başkanı, "Katı bloklara bölünmüş yeni bir Soğuk Savaş veyahut dünya peşinde değiliz. Bir defa daha söylüyorum ki bunun peşinde değiliz.

Biden, İran'ın nükleer silah sahibi olamaması için verdikleri sözü tutacaklarının altını çizdi ve nükleer anlaşmaya dönmek için diplomatik gayretlerini sürdüreceklerini belirtti.

Biden, bağımsız Yahudi devletine verecekleri desteklerinin kesin olduğunu fakat bunu sağlamanın en iyi yolunun egemen bir Filistin devletinin de yer alacağı 'iki devletli çözüm' olduğunu dile getirdi. 

Yorumlar (0)