Beyaz Saray: Türkiye'ye yaptırım gelebilir!

Beyaz Saray, ABD Kongresi'nin S-400'lerden vazgeçilmemesi halinde Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı uygulanabileceği kaydedildi.

DÜNYA 10.11.2019, 20:10
Beyaz Saray: Türkiye'ye yaptırım gelebilir!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien, CBS televizyonunun canlı yayınında yaptığı açıklamada, ABD Kongresi'nin S-400'lerden vazgeçilmemesi halinde Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduğunu aktardı.

"Trump da dile getirecek"

O'Brien, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki hafta yapacağı Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump tarafından da ifade edileceğini söyledi.

"Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek"

O’Brien, "Eğer Türkiye S-400’lerden kurtulmazsa muhtemelen CAATSA yasasına uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteği ile Kongre’den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça söylemiştik. NATO’da S-400’lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok. Bunu Başkan (Trump), Washington’a geldiği zaman ona (Erdoğan’a) bunu çok açık bir şekilde söyleyecek" dedi.

Rusya ve Türkiye, Rus hava savunma sistemi S-400'lerin Türkiye'ye verilmesi konusunda Eylül 2017'de anlaşma imzalamıştı. Rusya, Türkiye'ye ilk S-400 sevkiyatını Temmuz 2019'da yapmıştı.

Yorumlar (0)