Beşşar Esed: Bu daha başlangıç!

Suriye'de katliamlarını aralıksız sürdüren Beşşar Esed rejimi bir kez daha tehdit etti. Muhaliflerin elinde bulunan Halep kırsalının Beşşar Esed rejimi güçleri tarafından ele geçirilmesinin ardından Beşşar Esed tehditler savurdu.

DÜNYA 18.02.2020, 08:02
Beşşar Esed: Bu daha başlangıç!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçleri Pazar günü gerçekleştirdiği Rusya ve İran destemli saldırılarla Halep'in batısında pek çok noktada kontrolü sağlamıştı.

Büyük katliamın sinyali geldi: Bu daha başlangıç!

Beşşar Esed akşam saatlerinde rejimin elinde bulunan Suriye medyasına yaptığı açıklamalarda, askerî güçlerinin genişlemesinin sadece başlangıç olduğunu söyledi. Beşşar Esed, "Bu muhaliflerin tamamen yenilgiye uğratılması için daha bir başlangıç. Er ya da geç yenilecekler" ifadelerini kullandı.

Halep'teki askerî başarılarının savaşın sonu olmadığını vurgulayan Beşşar Esed, muhalifleri tehdit ederek katliamların devam edeceği mesajını verdi.

Milyonları göçe zorluyor

Beşşar Esed'in İdlib ve kırsalında başlattığı Rusya ve İran destekli saldırılar sonucunda Birleşmiş Milletler'e göre yaklaşık 900 bin Suriyeli, nispeten daha güvenli gördükleri Türkiye sınırına doğru göçe başladı.

Yorumlar (0)