Gram gram çalıyorlar! İnternetten altın almayın

Birçok üründe olduğu gibi altın alışverişi de e-Ticaret’te gün geçtikçe artıyor. Fakat vatandaşların internet üzerinden altın alırken hayli dikkatli olmaları gerekiyor. 

EKONOMİ 18.02.2020, 08:21
Gram gram çalıyorlar! İnternetten altın almayın

İnternet üzerinden altın almayı düşünen tüketicilere önemli uyarı geldi. Tüketiciyi Destekleme Derneği Başkanı Süleyman Bakal, internetten alınan gram, çeyrek ve yarım altınların ağırlığında eksiklik olabildiği uyarısında bulundu.

Son günlerde bu konuda tüketicilerin mağduriyet yaşadığını söyleyen Tüketiciyi Destekleme Derneği Başkanı Süleyman Bakal şu uyarılarda bulundu:

“Tüketicinin internet üzerinden aldığı altının gramajındaki eksiklik ne zaman fark ediliyor? Altının ağırlığının eksik olduğu, altının satılmak için kuyumcuya götürüldüğünde ortaya çıkıyor. Şikayetlerin çoğu, satın alma işleminin üzerinden birkaç ay veya yıl geçtikten sonra yapılıyor. Çünkü altın alan tüketici, ağırlığının eksik mi olup olmadığını düşünmüyor ve kenara atıyor.

Çoğumuz internetten alışveriş yapmanın keyfini çıkarıyoruz. Gördüğümüz bir şeyi beğeniyor, bir tıkla kapımıza kadar getirtiyoruz. Bu çok keyifli ve kolay bir alışveriş türü. Fakat yükte hafif, pahada ağır bir ürün satın alırken, internet sitesinin ne kadar güvenilir olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Altın fiyatlarının yükselmesiyle ‘kampanya’ yazan sitelerden 5-10 lira düşük fiyata altın alanlar daha sonra 10 lira daha ucuz diye aldıkları altının gramı eksik çıkınca çok daha fazla zarar ediyor.

Tüketici, internet üzerinden aldığı ürünü bozdurmak için sarrafa götürdüğünde gerçek ortaya çıkıyor. Ürün sahte değil, altın... Fakat ağırlıkta eksiklik olduğu belirleniyor. İnşatta demirden çalmak gibi bir durum. Altın bugün alınıp yarın satılan bir ürün olmadığından, sarrafa gidildiğinde ortaya çıkan gerçek üzerine tüketici bu kez de internet sitesine ulaşmaya çalışıyor. Çoğu ya kapanmış oluyor ya da ulaşılmaz oluyor. Siz ‘10 yarım altın aldım, altın fiyatı arttı kâr ettim’ diye düşünürken, aslında ağırlıktaki fark yüzünden boşuna yatırım yapmış olabiliyor hatta çoğu zaman zarar edebiliyorsunuz."

Yorumlar (0)