Başındaki tacı zorla çıkardılar: Sri Lanka Güzellik yarışmasında skandal anlar!

Sri Lanka’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen güzellik yarışması, skandal dakikalara şahit oldu. Yarışmada birinci olan Pushpika De Silva’nin başındaki taç, 2019 yılının birincisi olan Caroline Jurie tarafından zorla alındı. İkinci olan yarışmacıya takılan tacın, Silva’nin boşanması nedeniyle alındığını belirtti Ancak ayrılık sürecinde olduğu öğrenilen Silva’ya, yarışma organizatörleri tarafından tacı geri verildi.

DÜNYA 07.04.2021, 11:41 08.04.2021, 09:35
Başındaki tacı zorla çıkardılar: Sri Lanka Güzellik yarışmasında skandal anlar!

Hint Okyanusu’da bulunan bir ada ülkesi olan Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nde düzenlenen güzellik yarışmasında, skandal anlara şahit olundu. 4 Nisan’da Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da düzenlenen Sri Lanka Güzellik Yarışması, Dünya Güzellik Yarışması’nda Sri Lanka’yı temsil edecek olan güzelin belirlenmesi adına düzenlendi. Yarışmanın birincisi olarak açıklanan Pushpika De Silva, sahnede mutluluk yaşadığı dakikalarda, bir anda kabusu yaşamaya başladı.

Başından tacı alındı, açıklamanın ardından iade edildi

Yarışmada ismi açıklandığı anda ‘Bayan Sri Lanka’ unvanını kazanan Pushpika De Silva, 2019 yılının yarışma kazananı Caroline Jurie’nin tacizine uğradı. Jurie bir anda sahneye fırlayarak, Silva’nın başında bulunan tacı, saçlarından ayırmak için harekette bulundu. Başından zorla alınan tacın ardından neye uğradığını şaşıran Pushpika De Silva, ağlayarak sahneyi terk etti. Caroline Jurie ise bu harekette bulunmasını ise, Silva’nın boşanmış olduğunu ve boşanmış kadınlar güzellik kraliçesi verilmesinin kurallara aykırı olduğunu belirterek savundu.



Silva ise, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Boşanmadığını ve sadece ayrılık yaşadığını belirten Silva, kafa travması yaşaması nedeniyle hastaneye kaldırıldığını sözlerine ekledi. Sahnede maruz kaldığı tavrı, ‘mantıksız ve aşağılayıcı’ bulduğunu belirten Sivla, konu hakkında yasal işlem başlatacağını da belirtti.

Konu hakkında soruşturma başlatıldı

Yarışmayı düzenleyen organizasyon şirketi ise, Silva’nın açıklamanın ardından yarışma birincisinden maruz kaldığı durum nedeniyle özür diledi. Yaşananların ardından Silva’ya tacı iade edildi. Bayan Sri Lanka World yarışmasının Ulusal Direktörü olan Chandimal Jayasinghe, konu hakkında hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. 2019 yılı birincisi olan Caroline Jurie'nin davranışını ‘utanç verici’ bulan Jayasinghe, örgütüm de konu hakkında bir soruşturma başlattığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)