BAE'nin de yardımları hız kesmiyor!

Libya'da darbeci Halife Hafter hüsrana uğramaya devam ediyor ancak diğer taraftan BAE'nin de yardımları hız kesmiyor. BAE, Hafter'e 2 kargo uçağı daha askeri mühimmat gönderdi.

DÜNYA 04.05.2020, 07:23
BAE'nin de yardımları hız kesmiyor!

Dünya Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadeleye odaklanırken, Libya peş peşe salgın dışı kritik gelişmelerin yaşandığı hareketli günlere sahne oluyor.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri işgalci Halife Hafter'e bağlı milisler son dönemde Libya ordusuna karşı üst üste kayıplar vermeye başlayınca, silah ve paralı asker tedariki artmaya ve hızlanmaya başladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Libya'nın güneyindeki Sabha ve Hamada petrol sahası Havalimanı'na hava saldırılarını engellemek için Libya'nın gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e askerî mühimmat yüklü iki kargo uçağı gönderdi.

Sivillere yönelik saldırılarda BAE izleri

Diğer taraftan Trablus'un doğusundaki Tecura bölgesindeki göçmen barınağına geçtiğimiz yılın Temmuz ayında düzenlenen ve 60'tan fazla göçmenin yaşamını yitirdiği hava saldırısında da BAE'nin izlerine rastlandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'ni işaret eden izler, ülke ismi anılmadan BM'nin raporlarında da geçti.

Yorumlar (0)