Havadan gelen havaya uçuyor!

BAE'nin karadan ve havadan sağladığı tüm askeri yardımlar, Libya ordusu tarafından havaya uçuruluyor. Libya ordusuna bağlı hava unsurları ve topçuları tarafından, Hafter milislerine düzenlenen operasyonda içi milis dolu bir askerî araç ile içi silah ve mühimmat dolu bir başka askeri araç imha edildi. Dün de Cancavid milislerini taşıyan otobüs havaya uçurulmuştu.

DÜNYA 04.05.2020, 07:42
Havadan gelen havaya uçuyor!

Libya ordusu topçuları ve hava unsurları tarafından, başkent Trablus’un güney ve güneybatı bölgelerinde tespit edilen darbeci Hafter'in milislerine operasyon gerçekleştirildi.

Operasyona ilişkin Libya Hükümeti'ne bağlı Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Libya ordusu, başkent Trablus'un güneyindeki Trablus Uluslararası Havaalanı’nın yakınlarında Hafter milisleri ve paralı askerlerinin içinde bulunduğu bir askerî aracı havan topu atışıyla tam isabet vurdu. Havan topunun isabet ettiği askerî araçta bulunan milislerin tamamı öldü.

Gece operasyonunda hedef vuruldu

Başkentin güneybatısında ise Libya ordusuna bağlı hava unsurları gece operasyonu gerçekleştirdi.

Gece operasyonunda Vatiyye Hava Üssü ve Batın el-Cebel arasındaki yolda Hafter milislerine ait silah ve mühimmat yüklü bir askeri araç hedef alınarak imha edildi. Silah ve mühimmatların önemli bölümünün BAE'den geldiği biliniyor.

Vatiyye Hava Üssü'ne hava operasyonu düzenlendi

Libya ordusu resmî sözüsü Yarbay Muhammed Kununu, yaptığı açıklamada, Libya ordusu hava unsurlarının Vatiyye Hava Üssü'ndeki Hafter milislerine yönelik 3 hava operasyonu gerçekleştirdiğini bildirdi.

Operasyonun gece yarısından sonra düzenlendiğini belirten Libya ordusu resmî sözüsü Yarbay Muhammed Kununu, açıklamasında, ölen ve yaralanan Hafter milislerinin durumu ile ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşmadı.

Libya ordusu dün akşam saatlerinde başkent Trablus'un güneyindeki Suk el-Ehad bölgesinde yer alan Hafter milislerini havan atışıyla hedef almış, başkent Trablus'un yaklaşık 25 kilometre güneydoğusundaki Vadi er-Rebi bölgesindeki silah depolarını da ağır top atışıyla vurmuştu.

Hafter'e giden Cancavid milisleri de havadan vurulmuştu

Libya ordusu dün de, darbeci Halife Hafter'e bağlı Cancavid milislerini taşıyan otobüsü, düzenlediği hava harekatı ile imha etmişti. Tamamı öldürülen milis grubu, Darfur'daki iç savaşta soykırım ile suçlanan Cancavid örgütünün bir parçasıydı.

Yorumlar (0)