Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma: 1 şehit

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Rusların kontrolü altındaki bölgeden yasa dışı Ermeni silahlı gruplar tarafından açılan ateş neticesinde bir Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü açıkladı.

DÜNYA 14.10.2021, 20:46 15.10.2021, 11:05
Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma: 1 şehit

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, saat 18.15 sularında Ermeni silahlı gruplar tarafından açılan keskin nişancı ateşi neticesinde asker Afgan Hamzayev'in hayatını kaybettiği kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, 'terör saldırısı' olarak adlandırılan eylemin soruşturulması adına Rus-Türk Ortak Gözlem Merkezi'ne istekte bulunulduğu belirtildi.

"Kasıtlı bir hareket"

Minsk'te Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya dışişleri bakanlarının üçlü toplantı yaptığı esnada yasa dışı Ermeni silahlı gruplar tarafından düzenlenen terör saldırısının kasıtlı bir provokasyon olduğu ifade edilen açıklamada, Ermenistan'ın bölgedeki durumu kasıtlı bir şekilde gerginleştirmek, 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü bildirinin uygulanmasına engel olmak ve Rus unsurların çalışmalarına gölge düşürmeyi hedeflediği bildirildi.

Terör saldırısını düzenleyen illegal Ermeni silahlı grupların etkisizleştirilmesi ve kendilerinden hesap sorulması adına Azerbaycan yasalarına uygun bir şekilde kararlı adımların ivedilikle atılacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)