Avustralya yangınlarında bir felaket daha: Mürettebatıyla birlikte düştü!

Avustralya yangınlarıyla mücadele eden bir Kanada tanker uçağı düştü, 3 kişilik mürettebat hayatını kaybetti.

DÜNYA 23.01.2020, 11:09 23.01.2020, 11:23
Avustralya yangınlarında bir felaket daha: Mürettebatıyla birlikte düştü!

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaleti Taşra Yangın Hizmetleri Komisyoneri Shane Fitzsimmons, Karlı Monaro bölgesi üzerinde uçan bir Kanada tanker uçağının düştüğünü ve içinde bulunan 3 kişilik Amerikan vatandaşı mürettebatın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Neden düştüğü bilinmiyor

Fitzsimmons, alev geciktirici madde taşıyan ve C-130 Hercules model uçağın neden düştüğünün henüz bilinmediğini belirtti. Komisyoner, uçağın yere çok sert bir şekilde çakıldığını ve çakıldığı anda büyük bir ateş topunun oluştuğunu ifade etti.

Avustralya Sivil Havacılık Güvenlik Kurumu adına konuşan bir sözcü, uçağın bir vadiye alev geciktirici madde püskürtmek için giriş yaptığını ve geri çıkmadğını açıkladı.

Tüm uçaklarının çalışmaları durduruldu

Komisyoner Fitzsimmons, uçağın Kanadalı havadan yangınla mücadele şirketi Coulson Havacılık'a ait olduğunu ve Avustralya'ya kiraladıkları iki C-130 Hercules uçağından biri olduğunu söyledi. Komisyoner, yaşanan olaydan sonra havacılık şirketinin bütün uçaklarına uçuş yasağı koyduğu ve diğer uçaklarının hepsinin kontrolden geçirileceğini belirtti.

Avustralya Taşımacılık Güvenliği Bürosu, uçağın düştüğü yere müfettişler gönderileceğini ve uçağın neden düştüğünün öğrenilmeye çalışılacağını açıkladı. Büro, 30 gün içinde bir ön rapor açıklanacağını belirtti. Düşen uçağın ait olduğu şirket de bölgeye bir ekip yollayarak kazanın neden yaşandığının araştırılacağını açıkladı.

1 milyar hayvan hayatını kaybetti!

Avustralya'da Eylül ayından beri devam eden ve ülkenin tamamını kasıp kavuran yangınlarda 32 insan öldü. Çalı yangınlarında 1 milyara yakın hayvan hayatını kaybetti ve bazı türlerin geri dönüşü olmayacak şekilde soyunun tükendiği öne sürüldü. 

Ülkenin başkenti Canberra'nın havalimanı, "acil durum" seviyesindeki 2 yangının şehre tehlikeli derecede yaklaşmasından dolayı kapatıldı ve tüm uçuşlar iptal edildi. Canberra'da yaşayan ve çalışanların yoğun dumandan ötürü evlerinden ve işyerlerinden çıkmamaları tavsiye edildi.

Yorumlar (0)