Askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı ve 10 asker...

Kenya’daki askeri helikopterin düşmesi sonucu 10 asker hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenler arasında Kenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla’nın da bulunduğu açıklandı.

DÜNYA 18.04.2024, 23:06 19.04.2024, 16:17 Şeyda Gül
Askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı ve 10 asker...

Kenya’nın başkenti Nairobi'nin yaklaşık 400 kilometre kuzeybatısındaki Elgeyo Marakwet’te henüz bilinmeyen nedenle bir askeri helikopter düştü. Feci kazada, aralarında Kenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla’nın da bulunduğu 10 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

2 asker sağ kurtuldu

Konuya ilişkin açıklama yapan Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Ogolla’nın kuzeybatı Kenya'da görevlendirilen birlikleri ziyaret ettiğini aktardı. Helikopterin kalkıştan birkaç dakika sonra düştüğünü ifade eden Ruto, iki askerin kazadan sağ kurtulduğunu dile getirdi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayan Ruto, anavatanlarının en cesur generallerinden birini kaybettiğini vurguladı. General Ogolla'nın ölümünün kendisi için acı bir kayıp olduğunun altını çizen Ruto, “Dört yıldızlı seçkin bir general, görevi ve ülkesine hizmeti sırasında hayatını kaybetmiştir” dedi.

Geçtiğimiz yıl Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı

Ogolla, daha önce Kenya Hava Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. Geçtiğimiz yıl Ruto tarafından Genelkurmay Başkanı olarak atanan Ogolla, 2022 yılında başkanlık seçimlerinin sonucunu bozmaya yönelik bir komplonun parçası olmakla suçlamıştı.

Yorumlar (0)