Arap Koalisyonu bildirdi: Husiler Kızıldeniz’e 14 mayın döşedi 

Suudi Arabistan’ın liderlik ettiği Arap Koalisyonu, Yemen’de faaliyet gösteren İran destekli Husilerin Kızıldeniz’e bir hafta içinde 14 deniz mayını döşediğini açıkladı. 

DÜNYA 19.11.2021, 07:48 19.11.2021, 15:24
Arap Koalisyonu bildirdi: Husiler Kızıldeniz’e 14 mayın döşedi 

Suudi Arabistan’ın öncülük ettiği Arap Koalisyonu’nun açıklamaları Arap Yarımadası’nda gündeme oturdu. Arabistan medyasından dünyaya aktarılan açıklamalara göre Yemen’de hükümete karşı faaliyet gösteren ve İran desteği alan Husiler, Kızıldeniz’in güneyine bir haftada 14 deniz mayını yerleştirdi. 



“Tehlikeli bir davranış” 

Koalisyon bu durumu açıklarken yalnızca “tehlikeli bir davranış” demekle yetindi. Koalisyon güçleri, 2015 senesinden bu yana petrol tankerleri ve ticari gemiler için tehdit oluşturan toplamda 222 deniz mayını imha ettiklerini, bu mayınların özellikle Babül Mendep Boğazı ve Kızıldeniz’in güneyini tehdit ettiğini kaydetti.  



Suudi Arabistan, Husilere karşı 

İran’ın desteğini alarak Yemen’de, Yemen hükümetine karşı Eylül 2014’ten bu yana faaliyet gösteren Husiler, başkent Sana ve bazı büyük şehirleri denetimi altında bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki bu koalisyon ise Husiler karşısında durarak Mart 2015 tarihinden bu yana Yemen hükümetine destek veriyor. Ülkedeki çatışmalar özellikle son dönemlerde hükümetin güçlü kalesi, petrol ve doğal gaz yataklarına sahip Marib ve çevresinde yoğunlaşmış durumda. 

Yorumlar (0)