Aramco'dan insanlık ayıbı!

Suudi Arabistan'ın millî petrol şirketi Saudi Aramco'nun, Asyalı bir çalışana el dezenfektanı kostümü giydirerek dolaştırması, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Sosyal medyada "modern kölelik" olarak adlandırılan insanlık ayıbı için gelen tepkiler sonrası, Saudi Aramco özür dilemek zorunda kaldı.

DÜNYA 11.03.2020, 10:51 11.03.2020, 12:09
Aramco'dan insanlık ayıbı!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde başlayarak dünyaya yayılan ve şimdiye dek  4200’ün üzerinde insanın ölümüne neden olan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok Asya ülkesi vatandaşı, Covid-19 taşımasalar dahi ırkçı davranışlara maruz kalıyor. Asyalıların kötü muameleye tabi kaldığı ülkelerin başında ise Suudi Arabistan geliyor.

"Sizlere Aramco'dan bir hediye"

Suudi Arabistan'ın en büyük petrol ve doğal gaz şirketi olan millî Saudi Aramco, Dahran'da bulunan genel merkezinde utanç verici bir uygulamanın altına imza attı.

Asyalı bir çalışanına el dezenfektanı kostümü giydirerek "Sizlere Aramco'dan bir hediye" notuyla etrafta dolaştıran şirket, görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine ırkçı yaklaşımı sebebiiyle yoğun tepki topladı.

Asyalı çalışanının, koronavirüsün geldiği coğrafyadan olması ırkçılık suçlamalarına sebep olurken, Asyalı ile adeta dalga geçen bu uygulama, "modern kölelik" olarak yorumlandı.

Aramco özür diledi ama...

Kısa süre içinde sosyal medyada yayılan ve dünya genelinde büyük tepki toplayan görüntüler nedeniyle şirket, resmi Twitter hesabından açıklama yaparak özür diledi.

İnsanlık ayıbına imza atan Saudi Aramco'nun özür mesajı şöyle:

"Şirketimizin yetkili kaynaklarının resmi onayı olmadan gerçekleştirilen bu uygulama, sterilizasyonun önemine dikkat çekilmek amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir kötü niyet taşımayan ancak bizler için de hoş olmayan görüntülere neden olan bu duruma son verilmiştir."

Suudi şirket Saudi Aramco'nun "herhangi bir kötü niyet taşımayan" şeklindeki açıklaması eleştirilerin daha da artmasına neden oldu.

Yorumlar (0)