Annesinin ölmesini beklemesi gerekmeyebilir!

İngiltere'de Kraliyet ailesi içindeki "tecavüz skandalı" Prens Charles'a yaradı. Sürekli Kraliçe 2. Elizabeth'in koruduğu ikinci oğlu Prens Andrew'un isminin tecavüz skandalına karışmasına ağabeyi Prens Charles el koydu. Kimilerine göre, Kraliyet ailesinin itibarını kurtaran Prens Charles'ın tahta oturması için annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in ölmesini beklemesi gerekmiyor.

DÜNYA 25.11.2019, 13:50 25.11.2019, 15:31
Annesinin ölmesini beklemesi gerekmeyebilir!

İngiltere Kraliyet Ailesi'nde Prens Andrew krizi her geçen gün daha da büyüyor. Son olarak Prens Andrew için düzenlenecek 60. doğum günü partisi iptal edildi.

Kraliçe Elizabeth'in ikinci oğlu olan Prens Andrew'un adının tecavüz skandalına karışmasından sonra, Andrew tüm Kraliyet görevlerinden uzaklaştırıldı hatta Buckingham Sarayı'ndaki odasının bile boşaltılması ve Andrew'un odayı terk etmesi istendi. 

Prens Charles istedi

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, tecavüzcü Jeffrey Epstein ile arkadaşlığı sebebiyle bütün kraliyet görevlerini bırakmak zorunda kalan Prens Andrew, kısa süre içinde eski görevlerine geri dönmek istedi.

Fakat Prens Andrew'un kalıcı bir şekilde emekli olması kararı verildiği ve bu kararın ağabeyi Prens Charles'a ait olduğu belirtildi.

Kraliçe Elizabeth, kutlamaları iptal etti

Prens Andrew'un Kraliyet Ailesi'nden dışlanması bunlarla da sınırlı kalmadı. Prens Andrew'a bir darbe de annesi Kraliçe 2. Elizabeth'ten geldi. Prens Andrew için düzenlenecek 60. yaş günü partisi, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından iptal edildi.

1 yıl içinde tahta oturacak mı?

Her zaman Kraliçe 2. Elizabeth tarafından korunan Prens Andrew’un "tecavüz skandalı" nedeniyle yarattığı krize el koyan Prens Charles, halkın gözünde bir kez daha sempati topladı.

Kraliçe 2. Elizabeth 67 yıldır tahtta oturuyor. 50 yıldır tahta oturmayı bekleyen Prens Charles’ın ancak Kraliçe 2. Elizabeth ölünce kral olabileceği düşünülüyordu.

Ancak hem skandal hem de skandala karşı Prens Charles'ın kriz yönetimiyle gönüllere taht kurması, Prens Charles'ı Kraliyet’in itibarını kurtaran adam pozisyonuna getirdi, Prens Charles’ın bu hakimiyetiyle Kraliçe 2. Elizabeth büyük bir darbe almış oldu. Kraliyete yakın kaynaklara göre ise Prens Charles bir sene içinde tahta oturacak.

Yorumlar (0)