Ankara, Karabağ geriliminde devrede: Erdoğan iki tarafla da görüştü

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını büyük ölçüde kurtardığı Karabağ'da, Ermenistan kontrolündeki bölgede düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle tansiyon giderek yükseliyor. Tansiyonun düşmesi için devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlham Aliyev’in ardından, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü.

DÜNYA 12.09.2023, 10:22 Şeyda Gül
Ankara, Karabağ geriliminde devrede: Erdoğan iki tarafla da görüştü

Karabağ'da tansiyon giderek yükseliyor. Tansiyonun düşmesi için araya giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la da telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki liderin bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisi için diplomatik çabalara devam edecekleri bilgisine yer verildi.

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Ankara’ya geldi

Bakü-Erivan hattında gerilimin devam ettiği günlerde, Azerbaycan Genelkurmay Başkanı General Polkovnik Kerim Veliyev Ankara’ya geldi. İlk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile bir araya gelen Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Veliyev, Genelkurmay karargahında askeri törenle karşılandı.

Karabağ’daki gelişmeler ele alındı

İki komutanın baş başa görüşmesinin ardından Azerbaycan Genelkurmay Başkanı daha sonra, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edildi. Veliyev görüşmelerde, Karabağ'da son dönemde tansiyonun yükselmesine neden olan gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine, Bakü’den tepki

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını büyük ölçüde kurtardığı Karabağ'da, Ermenistan kontrolündeki bölgede cumhurbaşkanlığı seçimi düzenleniyor. Bakü’nün seçimlere tepki göstermesinin ardından bölgede askeri hareketlilik de artmıştı.

ABD: Karabağ’daki seçimi tanımıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada Karabağ'daki sözde seçimlere ilişkin ABD'nin Ermenistan ve Azerbaycan'ın sorunlarını diyalog yoluyla çözmesine destek vermeye devam edeceğini ifade etti. Laçın Koridoru ve Ağdam yolunun açılması çağrısını yineleyen Miller, “Daha önce de söylediğimiz üzere Karabağ bölgesini bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımıyoruz. Bu nedenle sözde cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını tanımıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)