Amsterdam'daki İslam okuluna kundaklama girişimi!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da lise düzeyinde eğitim veren İslam okuluna kundaklama girişimi yapıldı.

DÜNYA 06.01.2020, 16:19
Amsterdam'daki İslam okuluna kundaklama girişimi!

Amsterdam İslam Eğitim Vakfına (AİEV) bağlı Cornelius Haga Lisesi Müdürü Soner Atasoy, dün gece okula kundaklama girişiminde bulunulduğunu bildirdi.

Saldırıyı, kış tatilinin ardından eğitime bugün başlayan öğrencilerin fark ettiğini kaydeden Atasoy, saldırının ardından ailelerin ve öğrencilerin tedirgin olduklarını ifade etti.

Atasoy, "Sabah okula geldiğimizde bir sınıfın camlarının tuğla ile kırıldığını ve sınıftaki öğretmen sandalyesinin üzerine yanıcı madde döküldüğünü fark ettik. Okulun bahçesindeki kırık camların arasında da çakmak gazı bulduk. Kimliği belirsiz kişi okulu kundaklamaya çalışmış." diye konuştu.

Soner Atasoy, Eğitim Bakanlığı ve belediyenin, okulu "terör okulu" olarak tanımladığını, saldırının bu sebeple yapıldığını düşündüğünü kaydetti.

Atasoy, "Devlet ve belediye tarafından aylardır yapılan propagandalardan sonra böyle bir saldırıyı kabul etmesek de açıkçası hepimiz bekliyorduk. Sıkıntıların bitmesi için devletin ve belediyenin okul hakkında yaptığı propagandadan vazgeçip bizi kabul etmesi lazım." dedi.

Yorumlar (0)