Amerikan rüyasının sonu mu? Avrupa'ya göçler başladı!

Hayat şartlarının zorlaşması ve politik belirsizlikler sebebiyle, ABD'den Avrupa'ya göç eden ABD’lilerin sayısı günden güne artıyor.

DÜNYA 23.07.2022, 09:40 23.07.2022, 09:48
Amerikan rüyasının sonu mu? Avrupa'ya göçler başladı!

Doların ilk defa euro karşısında değer kazanması, koronavirüs salgınından sonra Rusya - Ukrayna savaşıyla birlikte karşılıklı yaptırımların sebep olduğu küresel kriz, ABD'den Avrupa'ya yönelik göçleri artırdı.

Dolar euroyu geçti, ABD’liler Avrupa'yı seçti

ABD'de görülen yüksek enflasyonun neticesi olarak maliyetlerin artışı, bunun haricinde euro/dolar paritesinin 20 yılın ardından eşitlenmesi, ABD’liler için Avrupa kapılarının yolunu açtı. Avrupa’ya göç eden ABD’lilerin sayısı artışa geçti.

Yapılan son araştırmalar, “Amerikan rüyası” ile ABD’ye göç etme trendinin artık tersine döndüğünü gösterdi. Günden güne daha çok sayıda ABD vatandaşı, Atlas Okyanusu’nu aşarak Avrupa’ya taşınıyor.

Emekli ve maddi durumu iyi seviyede olanların, euro karşısında doların da değerlenmesiyle birlikte Avrupa başkentlerine göç ettiği, gençlerin ise biraz daha ucuz konutların olduğu daha küçük Avrupa kentlerini tercih ettiği aktarıldı.

En çok tercih edilen Yunanistan

İtalya, Fransa, İspanya Portekiz ve Yunanistan, göç edenlerin en yoğun ilgi gösterdiği ülkeler listesinde yer alıyor. ABD merkezli bir gayrimenkul firması, Yunanistan’a göç etmek isteyen ABD vatandaşlarının Nisan-Haziran arası dönemde, bir önceki seneye oranla yüzde 40 arttığını açıkladı.

Daha çok Akdeniz ülkelerinin yoğun ilgi gördüğü listede Yunanistan, ABD'den en fazla göç alan ülke konumunda yer alıyor.

Yorumlar (0)