Altın madenine silahlı saldırı

Altın madenine düzenlenen silahlı saldırıda 22 kişi öldü.

DÜNYA 27.02.2021, 10:33 27.02.2021, 10:48
Altın madenine silahlı saldırı

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde bulunan bir altın madenine silahlı kişilerce saldırı gerçekleştirildi. Silahlı bir grup tarafından yapılan saldırıda çok sayıda kişide yaralandı. 

Çok sayıda kişi yaralandı

Zamfara eyaletinde eylemler bitmiyor. Yine aynı eyalette bulunan kız yatılı okuluna dün sabah saatlerinde silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 317 öğrenci kaçırılmıştı. Gerçekleştirilen okul baskınının ardından bu kez de eyaletin Dankurmi bölgesinde bulunan bir altın madenine saldırı düzenlendi. Altın madeni bölgesine gelen motosikletli silahlı kişiler etrafa rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu 22 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişide saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Zamfara eyaleti otlak kavgasına tutuşan kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Bölgede özellikle 5 yıldır hayvancılıkla uğraşan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazı kabileler arasında yaşanan anlaşmazlıklar silahlarında kullanıldığı büyük çatışmaları da beraberinde getiriyor. 
Şuana kadar bölgede yaşanan çatışmalar sebebiyle 2 bin kişi hayatını kaybederken binlerce kişi ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

2019’da anlaşma imzalandı

Suların bir türlü durulmadığı Zamfara eyaletinde silahlı gruplar arasında en son anlaşma 2019 yılında Zamfara Eyaleti Valisi Bello Mohammed Matawalle öncülüğünde yapıldı.
Yapılan anlaşmayla silahlı iki grup, aralarındaki çatışmaları bitiren barış anlaşması imzalamış ve bu sayede 2 bini aşkın çete üyesi silah bırakmıştı.
 

Yorumlar (0)