Akdeniz’de acı gerçek! 172 göçmen kayboldu

Birleşmiş Milletler (BM), son birkaç gün içerisinde Libya açıklarında 172 düzensiz göçmenin hayatını kaybetmiş olabileceğini açıkladı.

DÜNYA 23.04.2021, 13:25 24.04.2021, 12:53
Akdeniz’de acı gerçek! 172 göçmen kayboldu

BM Akdeniz’deki acı tabloya ilişkin yapılan açıklamada, Libya açıklarında düzensiz göçmenlere ait lastik botların su alarak batması nedeniyle toplamda 172 insanın ölmüş olabileceğini duyurdu.

“Onlarca ceset deniz üzerinde yüzüyordu”

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında konuşan IOM Sözcüsü Safa Msehli, düzensiz göçmenlere ait 3 botun Libya’dan denize açıldığını ve bu botlardaki 2 kişinin öldüğünü, içinde 130 göçmenin bulunduğu diğer botun ise enkazına ulaşıldığını söyledi.

Msehli,, açıklamasında ekiplerin  olay yerine vardığında onlarca cesedin su üzerinde yüzdüğüne tanık olduklarını aktardı. Üçüncü botta ise 40 kişinin olduğunu ancak lastik botun Akdeniz açıklarında kaybolduğunu belirterek bu butta bulunanların ölmüş olabileceklerini düşündüklerini dile getirdi.

Akdeniz'de ölümler 3 kat arttı

Akdeniz’deki facialarda göçmen ölümlerinin önceki yıla oranla 3 kat daha arttığına vurgu yapan Msehli, 3 ayrı lastik botta yaşanan kazalar nedeniyle 172 göçmenin daha hayatını kaybetmiş olabileceğini tahmin ettiklerini belirterek göçmenleri kurtarma çağrılarına cevap vermeyen ülkelere ise eleştirilerde bulundu.

Akdeniz'de lastik bot faciaları nedeniyle şimdiye kadar 500 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini de söyleyen Msehli, göçmenleri arama çalışmalarının çok zor şartlarda gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yalnızca 2021 yılının başlangıcından bu tarafa ise Akdeniz’de yaşamını yitiren düzensiz göçmen sayısı 350’yi aşmış durumda.

Yorumlar (0)