Afganistan'da art arda iki yeni deprem

Afganistan'ın Herat kenti, geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen şiddetli depremlerin ardından 5 ve 6,3 şiddetinde art arda iki defa yeniden sallandı.

DÜNYA 11.10.2023, 08:17 11.10.2023, 18:50
Afganistan'da art arda iki yeni deprem

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, yerel saat ile 05.11'de meydana gelen depremin merkez üssü Herat kenti olarak belirlendi. Herat’ın 28 kilometre kuzey ve kuzeybatısı arasında gerçekleşen depremin şiddetinin ise 6,3 büyüklüğünde olduğu tespit edildi.

Söz konusu depremden 11 dakika sonra aynı bölgede bu defa 5 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha kaydedildi.

Her iki depremin de yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği bilgisi paylaşıldı.

Depremlerin ardından Herat halkı, panik halinde sokaklara akın etti. Ayrıca kentte kısa süreli bir elektrik kesintisi de yaşandı.

2 bin 500 kişi hayatını kaybetmişti

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından paylaşılan verilere göre 7 Ekim'de İran sınırındaki Afganistan'ın batısında bulunan Herat kentinde yerel saatle 11.00'de art arda şiddetli depremler meydana gelmişti.

İlki 6,3 büyüklüğünde gerçekleşen depremleri kısa süre içerisinde 5,5, 6,3 ve 5,9 büyüklüğünde sarsıntılar takip etmişti.

Depremin bilançosuna ilişkin açıklama yapan Taliban geçici hükümeti şu ana kadar 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini binlerce kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Bölgede söz konusu depremlerin ardından artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Bölge halkı artçı sarsıntılardan dolayı evlerine giremiyor.

Yorumlar (0)