ABD’nin Oklahoma eyaletinde OHAL

FEMA (Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Oklahoma eyaletindeki kar fırtınası sebebi ile ABD Başkanı Biden’ın olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini duyurdu.

DÜNYA 18.02.2021, 21:10 19.02.2021, 17:04
ABD’nin Oklahoma eyaletinde OHAL

Ülkeyi etkisini alan soğuk hava dalgası sebebi ile çok sayıda eyalette vatandaşlar zor günler yaşıyor. FEMA tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Oklahoma eyaletindeki kuvvetli kar fırtınası sebebi ile ABD Başkanı Joe Biden’ın olağanüstü hal ilan ettiği açıklandı. 

FEMA, "Dün, Başkan Biden, Oklahoma eyaletinde OHAL ilan etti. 8 Şubat 2021 tarihinde başlayan ve halihazırda devam etmekte olan şiddetli bir kış fırtınasından kaynaklanan acil durumlar sebebi ile eyalet, yerel ve bölgesel bazda müdahale gayretlerini desteklemek adına federal yardım emri verdi." dedi.

Bahse konu açıklamada, Adam Burpee’nin etkilenen yerlerdeki federal kurtarma faaliyetleri için 'Federal Koordinasyon Görevlisi' olarak atandığı duyurulurken; barınma, bakım ve acil koruyucu tedbirlerin 4'te 3'ünün federal fonla karşılanacağı dile getirildi.

Texas'ta elektrik kesintisi

Texas eyaletinde de oldukça etkili olan kış fırtınası sebebi ile günlük yaşam adeta durma noktasına gelirken, 3 gündür süren elektrik kesintilerinde milyonlarca vatandaş elektriksiz kaldı. Eyalete bağlı olan çok sayıda kentte elektrik ve ısınma gereksinimleri karşılanamayan binlerce kişi, marketlere akın ederek su ve tüp kuyruğu oluşturdu.



Yorumlar (0)