ABD’de Blinken'a, Ukrayna’ya 350 milyon dolarlık yardım için yetki

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne 350 milyon dolar değerinde askeri yardım yapmaya ilişkin yetkilendirildiğini kaydetti.

DÜNYA 26.02.2022, 17:19 27.02.2022, 17:36
ABD’de Blinken'a, Ukrayna’ya 350 milyon dolarlık yardım için yetki

Blinken yapmış olduğu yazılı açıklamada, “Ukrayna, egemen, barışsever ve demokratik bir millettir.” diyerek, Amerika Birleşik Devletleri’nin Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını elde etmesinin ardından 30 senedir yakın bir ortak olduğunu kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

350 milyar dolarlık acil savunma yardımı…

Rusya’nın 2014 senesinde Kırım ilhakı sonrasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Ukrayna’ya savunma yardımlarını artırdığını ifade eden Blinken, “Ukrayna bugün, Rusya’nın gereksiz ve zalim saldırılarına karşı onuruyla ve cesaretle savaşırken ben de Biden’dan aldığım yetkiye dayanarak, Savunma Bakanlığı’na 350 milyon dolar büyüklüğündeki acil savunma yardımını Ukrayna’ya yapması için yetki verdim.” şeklinde konuştu.

Blinken, yapmış olduğu yardımla Amerika Birleşik Devletleri’nin son 1 sene içerisinde Ukrayna’ya yapmış olduğu yardımın 1 milyar doları geçeceğine işaret ederek, “Bu paket, Ukrayna’nın şu anda karşılaşmış olduğu hava saldırısı, silahlı saldırı ve diğer tehditlerle mücadele hususunda ölümcül savunma yardımını içerecektir.” dedi.

Yorumlar (0)