ABD, tedarik zincirindeki sıkıntıları gidermek için yeni önlem: 7/24 çalışma sistemi 

Joe Biden, ülkedeki pek çok sektörde yaşanan tedarik sıkıntısının giderilmesi için pek çok firmanın 7/24 çalışma sistemine geçeceğini duyurdu. 

DÜNYA 14.10.2021, 07:48 14.10.2021, 17:50
ABD, tedarik zincirindeki sıkıntıları gidermek için yeni önlem: 7/24 çalışma sistemi 

ABD Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki pek çok sektörün tedarik zinciri sıkıntısı çektiğini ve buna çözüm bulmak için yeni bir çalışma sistemi uygulanacağını ifade etti. Long Beach ve Los Angeles başta olmak üzere tüm liman kentlerindeki firmaların 7/24 çalışma sistemine geçeceğini aktaran Biden, sektör temsilcileriyle çevrim içi görüşme yaparak bu konuyu kendilerine aktardığını ve kabul gördüğünü kaydetti. 



Tedarik sıkıntılarının kaynağı Covid-19 

Pandemi döneminde mobilyadan ayakkabıya, elektronikten mobilyaya kadar pek çok sektörde sevkiyat sorunu yaşanıyor. “Bu sorunların uzun süredir farkındayız.” ifadelerini kullanan Biden, çözümün ise zincirin neredeyse tamamını elinde bulunduran şirketlerin adım atmasında yattığını söyledi: “Ülkenin en büyük limanları başta olmak üzere pek çok limanda 7 gün 24 saat çalışma sistemine geçilecek. Ülkenin, deniz yoluyla sevkiyat kapasitesinin yüzde 40’ını oluşturan en büyük limanlardaki sistem değişikliği, her şeyi değiştirecek. Ayrıca kargo devleri de 7/24 sistemle çalışmaya başlayacak.” 

Yorumlar (0)