ABD: Rusya'nın 2014'ten beri görülen en büyük yığınağı

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Ukrayna sınırına Rusya'nın yaptığı yığınağın 2014'ten bu yana görülen en büyük yığınak olduğunu belirtti.

DÜNYA 10.04.2021, 01:13 Hanife
ABD: Rusya'nın 2014'ten beri görülen en büyük yığınağı

ABD Savunma Bakanlığının(Pentagon), günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Sözcü John Kirby, Ukrayna'nın doğu sınırlarına askeri yığınak yapan Rusya’yı eleştirdi.

Konuşmasında, Moskova'nın niyetini şeffaf bir şekilde ortaya koymadığına dikkat çeken Kirby, Ukrayna'nın doğu sınırlarındaki yığınağın kaygı verici olduğunu ve bölge istikrarına katkı sağlayan bir adım olmadığının altını çizdi.

Sözcü Kirby, Rusya'nın bölgede teşkil ettiği tehdidi dikkate aldıklarını belirterek, yığınaklara yönelik, "Çok büyük bir yığınak, 2014'ten bu yana gördüklerimizin en büyüğü bu." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan basın toplantısında, Karadeniz'e iki savaş gemisi gönderecekleri haberlerini, teyit etmekten kaçınan Kirby, Karadeniz'e rutin olarak askeri unsurlar intikal ettirdiklerini ve bunu yaparken de Türkiye ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi kapsamında koordinasyon sağladıklarını söyledi.
 

Yorumlar (0)