ABD'nin korktuğu başına geldi

ABD ve Güney Kore savunma bakanları Pentagon'da basın karşısına çıkarak "ABD-Güney Kore askerî eğitim faaliyetlerinin azaltılacağını" açıklamışlardı. ABD'nin korktuğu başına geldi. Güney Kore'de görevli Amerikan askerinde Covid-19 tespit edildi.

DÜNYA 26.02.2020, 11:30
ABD'nin korktuğu başına geldi

Güney Kore'de konuşlu Amerika Birleşik Devletleri silahlı kuvvetlerine mensup bir askerde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) çıktı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ta yer alan habere göre, Güney Kore'nin güneyindeki Kuzey Gyeongsang eyaletine bağlı Çilgok şehrindeki Camp Carroll kışlasında görevli bir Amerikan askerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi.

Amerika Birleşik Devletleri Kore Kuvvetlerinden (USFK) yapılan açıklamada, 23 yaşındaki Amerikan askerinin kışla dışındaki evinde karantina altına alındığı belirtildi.. Açıklamada, Amerikan askerinin geçen hafta pazartesi günü Daegu kentinde bulunan Camp Walker kışlasını ziyaret ettiği, salı ve cuma günleri arasında ise Çilgok'daki kışlada kaldığı bilgisi verildi.

Nereden bulaştığı araştırılıyor

Askere koronavirüsün nerede ve nasıl bulaştığı henüz belirlenemezken, Amerikan askerinin temas kurduğu kişilerin araştırıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Güney Kore'de görev yapan Amerikan askerleri arasında ilk kez yeni tip koronavirüs (Covid-19) görüldü. Daha önce Daegu şehrinde yaşayan dul bir asker eşinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) görülmüştü.

Güney Kore'deki vakalar

Güney Kore'de şu ana dek görülen 1146 Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasının 944'ü Daegu ve Çilgok kentlerinin bulunduğu Kuzey Gyeongsang eyaletinde belirlendi. Bu coğrafi yoğunlaşmada, Daegu şehrindeki bir Katolik kilisesi cemaatinin üyeleri arasında görülen yayılmanın rol oynadığı düşünülüyor.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 81 bini aştı. Covid-19 nedeniyle toplam 2762 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)