Koronavirüs tarikat yüzünden mi yayıldı?

Güney Kore'de koronavirüs görülen vaka sayısı 433'e çıktı. Cuma günü ülkede bildirilen yeni 100 vakanın 86'sı, Seul'un 300 kilometre güneydoğusundaki Daegu şehrinde görüldü. Covid-19 görülen kişilerin neredeyse tamamı Shincheonji Kilisesi isimli bir tarikatın üyesi.

SAĞLIK 22.02.2020, 13:41 22.02.2020, 13:52
Koronavirüs tarikat yüzünden mi yayıldı?

Yonhap'ın haberine göre,  Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Güney Kore'de yeni tip koronavirüs bulaşan kişi sayısının son 5 günde hızla artarak 433'e yükseldiğini açıkladı.

En çok Covid-19 vakasının, Daegu kentindeki Hristiyan bir tarikatın üyelerinde ve ülkenin güneydoğusundaki Cheongdo bölgesinde bulunan bir hastanede görüldüğü bildirildi.

Yaklaşık 2 buçuk milyon nüfusu olan Daegu sakinlerine, mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları bildirilirken, Cheongdo, "özel idare bölgesi" olarak ilan edildi.

Güney Kore'de koronavirüs salgınında şimdiye dek 2 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer vaka sayısını son olarak 346 olarak bildirmişti.

Shincheonji Kilisesi tarikatı
Güney Kore'de cuma günü bildirilmiş olan yeni 100 vakanın 86'sı, başkent Seul'un 300 kilometre güneydoğusundaki Daegu şehrinde tespit edildi. Virüsün görüldüğü kişilerin neredeyse tamamı Shincheonji Kilisesi isimli bir tarikatın üyesi.

Tarikatın 9 bin üyesine, kendilerini karantina altına almaları konusunda çağrı yapıldı.

Yetkililer, Güney Kore'deki koronavirüs salgınının Cheongdo kentinden başladığını söyleyerek, söz konusu tarikatın birçok üyesinin 31 Ocak-2 Şubat tarihi arası tarikatın kurucusunun kardeşinin cenaze törenine katılmış olduğuna dikkat çekti.

Yetkililer, Güney Kore'deki salgının virüs taşıyan 61 yaşındaki bir kadınla ilgili olduğunu düşünüyor.

Tarikat ise Daegu şubelerinin kapandığını ve diğer bölgelerdeki ayinlerin de internet üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu.

400'den fazla tarikat üyesinde Covid-19 tespit edilirken, şehrin belediye başkanı testlerin hala devam ettiğini söyledi.

Güney Kore'de güncel olarak 204 teyit edilmiş vaka olduğu biliniyor. Böylelikle Güney Kore, Çin ve Japonya'dan sonra virüsün en çok görüldüğü üçüncü ülke olmuş oldu. Haftanın başlarında ise Cheongdo'da koronavirüsten kaynaklanan ilk ölüm gerçekleşmişti.

Yorumlar (3)
Buse 4 yıl önce
Bu tarikatın izmir ve istanbul'da 100'den fazla üyesi var. Bu şehirlerde tanımadığınız insanlar sizinle anket yapmak ya da konuşmak isterse geri çevirin. Kendilerinin seçilmiş kışiler olduklarını düşündükleri için virüs kapmaktan korkmuyorlar. O yüzden dikkat edilmesi gerek bu kişilere
sevdalım34 4 yıl önce
Seçilmiş kişi olduklarını düşünüp virüs kapmaktan korkmuyorlarsa neden şubelerini kapatıp ayinlerini internet üzerinden gerçekleştiriyorlar ki? Zaten seçilmiş olup korkmuyorlarsa normal olarak devam ederlerdi
Sevda'lım34 4 yıl önce
Seçilmiş kişi olduklarını düşünüp virüs kapmaktan korkmuyorlarsa neden şubelerini kapatıp ayinlerini internet üzerinden gerçekleştiriyorlar ki? Zaten seçilmiş olup korkmuyorlarsa normal olarak devam ederlerdi