ABD ve Güney Kore'den flaş Covid-19 kararı!

Amerika, Covid-19 kaygısıyla Güney Kore'yle olan ortak askerî eğitimleri azaltma kararı aldı.

DÜNYA 25.02.2020, 06:39
ABD ve Güney Kore'den flaş Covid-19 kararı!

Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo Güney Kore ordusunda 13 askerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhis edildiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Mark Esper, Güney Kore'deki birliklerinin Güney Kore ordusu ile yaptıkları ortak eğitim tatbikatlarını yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı azaltacağını açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, mevkidaşı Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo ile Pentagon'da bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Çin'in Vuhan kentinde başlayıp birçok şehir, eyalet ve ülkeye sıçrayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "ABD-Kore Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Robert Abrams ile Güney Kore Genelkurmay Başkanı Park Han-ki, yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusundaki kaygılardan dolayı komutanlıktaki ortak eğitimleri azaltmaya bakıyorlar." açıklamasında bulundu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, birliklerin hareketleri ve askerlerin üslerden giriş çıkışlarının da kontrol altında tutulduğunu bildirdi.

13 askerde Covid-19 görüldü

Toplantıda Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo ise Güney Kore ordusunda 13 askerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası görüldüğünü, birlikler içindeki hareket ve intikalleri son derece sınırladıklarını kaydetti.

Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo, müşterek eğitimlerin azaltılması ve birlik hareketlerinin sınırlandırılmasının Güney Kore'nin savunmasında bir zaafa yol açmasını beklemediklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)