ABD koronavirüs iddialarını reddetti

"Koronavirüs istihbaratı" iddiası ortalığı karıştırmıştı. Amerika Birleşik Devletleri'nden açıklama geldi.

DÜNYA 15.04.2020, 05:52
ABD koronavirüs iddialarını reddetti

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Amerika Birleşik Devletleri'nin iki yıl önce istihbarattan Vuhan'daki laboratuvarın yeterince önlem almadığını ve oradan çıkacak virüsün salgına yol açabileceğine dair bilgi aldığı iddiasıyla ilgili "Şu aşamada, bu iddialar inandırıcı değil. Doğal olduğunu gösteren önemli ölçüde kanıt var." şeklinde konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) laboratuvar ortamında üretildiği iddialarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

"Medyada, blog sitelerinde çok sayıda dedikodu ve spekülasyon var. Bu iddialarla ilgilendiğimiz size şaşırtıcı gelmemeli ve istihbarat bu iddiaları ciddi bir şekilde inceledi. Şu aşamada, bu iddialar inandırıcı değil. Doğal olduğunu gösteren önemli ölçüde kanıt var. Ancak yine de bundan tam emin olamayız."

İddia

Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde yarasalardaki zararlı virüsleri inceleyen bir laboratuvardan sızdığı iddia ediliyordu. 

ABD Dışişleri Bakanlığının da iki yıl önce istihbarattan Vuhan'daki laboratuvarın yeterince önlem almadığını ve oradan çıkacak virüsün salgına yol açabileceğine dair bilgi aldığı ileri sürülüyordu.

Yorumlar (0)