ABD'den o ülkeye vize muafiyeti

Donald Trump, Polonya'yı Vize Muafiyet Programına resmen dahil ettiklerini duyurdu. Polonya vatandaşlarından 90 güne kadar ABD'ye yapacakları seyahatlerde, vize istenmeyecek.

DÜNYA 04.10.2019, 20:27
ABD'den o ülkeye vize muafiyeti

Washington yönetimi, Polonya'yı Vize Muafiyet Programına (VWP) ekleyerek, bu ülke vatandaşlarının, ABD'ye yapacakları 90 güne kadarki seyahatlerinde vize zorunluluğunu kaldırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, Polonya'nın, Vize Muafiyet Programına eklendiğini, Beyaz Saray'ın bahçesindeki açıklamaları sırasında açıkladı.

Başkan Trump, bir süredir ABD Dışişleri Bakanlığı ile Polonyalı yetkililer arasında vize muafiyetine ilişkin görüşmelerin yapıldığını belirtti ve artık sürecin resmen tamamlandığını söyledi.

Başkan Trump ayrıca, Avrupa'da görev yapan yaklaşık bin Amerikan askerinin Polonya'nın da talebi üzerine bu ülkeye kaydırılacağını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Vize Muafiyet Programına, Polonya'nın da eklendiği ve artık bu ülke vatandaşlarının, ABD'ye yapacakları 90 güne kadarki seyahatlerinde vizesiz giriş yapabilecekleri aktarıldı.

Polonya, ABD'nin Vize Muafiyet Programına dahil edilen 39. ülke oldu.

Yorumlar (0)