ABD'den diplomatlarına skandal Gazze talimatı: Açıklamalarında 3 ifadeyi kullanmaları yasaklandı!

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar 9. gününde devam ederken ABD'den diplomatlarına skandal Gazze talimatı verdiği ortaya çıktı. ABD Dışişleri Bakanlığı, bölgede görev yapan üst düzey yetkililere basına verdikleri demeçlerde "ateşkes/gerginliği azaltma, sükunetin yeniden sağlanması, kan dökülmesine/şiddete son" gibi 3 spesifik ifadeyi kullanmalarını yasaklandı.

DÜNYA 15.10.2023, 09:54
ABD'den diplomatlarına skandal Gazze talimatı: Açıklamalarında 3 ifadeyi kullanmaları yasaklandı!

İsrail Gazze'de sivil vatandaşları hedef alamaya devam ederken, ABD’nin İsrail devletine yönelik destekleri de sürüyor. Tüm gelişmeler yaşanırken ABD’den bölgede görev yapan diplomatlarına skandal bir talimat verdiği ortaya çıktı.

ABD’den skandal talimat!

Huffpost'ta paylaşılan habere göre, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken ABD Dışişleri Bakanlığı bölgede görev yapan diplomatlara, daha az şiddet görmek istediklerini ifade eden açıklamalar yapmasına engel olmak için bazı spesifik cümleleri kullanmalarını yasakladı.

3 ifadeyi kullanmaları yasak

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, üst düzey diplomatların basına verdiği demeçlerde üç spesifik ifadeyi kullanmamaları yönünde talimatta bulundu. Konuya ilişkin cuma günü bildirilen mesaja göre ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri "ateşkes/gerginliği azaltma, sükunetin yeniden sağlanması, kan dökülmesine/şiddete son" gibi ifadeleri bundan sonra kullanmayacak.

İsrail askeri, Gazze sınırında mühimmat yığınağı yapmaya devam ediyor.

Talimatın zamanlaması dikkat çekti!

Söz konusu açıklamanın, Biden yönetiminin İsrail güçlerinin dizginlenmesini istemediği için açıkça ortaya koyduğu ifade edilen haberde, talimatın zamanlamasına ise dikkat çekildi.

Yasak tahliye emrinin ardından geldi

ABD tarafından diplomatlarına bildirilen kararın İsrail'in Gazze halkına yönelik tahliye emri vermesinden sonra geldiğine dikkat çekildi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby bu durumun 'zor bir emir' olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)