ABD'de Hint kadınlara karşı ırkçı saldırı!

ABD’de akşam saatlerinde Meksikalı göçmenler tarafından saldırıya uğrayan Hint grup, bir anda neye uğradığını şaşırdı.

DÜNYA 28.08.2022, 13:03 28.08.2022, 18:10
ABD'de Hint kadınlara karşı ırkçı saldırı!

Bir grup Hindistanlı kadın, ABD'nin Teksas eyaletinde Meksikalı bir kadının ırkçı ve saldırgan tavırlarına maruz kaldı.

"Sizi burada görmek istemiyoruz"

Hint kadınları fark eden Meksika göçmen kadın, "Hindistan'a hemen geri gidin! Biz, sizi burada görmek istemiyoruz" diyerek bağırdı.

Yaşananlar karşısında neye uğradığını şaşıran Hindistanlı kadınlar, "Eğer sizin ülkenizde işler çok yolundaysa, orada kalın. Buraya gelmeyin. Kaybolun." şeklindeki tepkiler ile karşılaştı.

Bu kadarla da yetinmeyen ırkçı saldırgan, tavrını fiziksel müdahale ile sürdürdü.

"Hintler, sizden nefret ediyorum"

Saldırgan tutumunu bir müddet daha sürdüren Meksikalı kadın, "Ben Meksikalıyım ve kendi masraflarımı ben ödedim. Hintliler, sizden nefret ediyorum" diyerek bağırmaya devam etti.

Polis, saldırganı tespit etti

Yaşanan tüm bu olaylar o esnada kamerayla kayıt altına alındı. Görüntüler, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturunca, polis ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda kadının Esmeralda Upton isimli bir vatandaş olduğunu tespit etti.

Saldırgan kadın, para ve hapis cezasına çarptırıldı

Kabahatli saldırı ile terör tehditleri suçlamalarıyla da karşılaşan Upton'a hem 10 bin dolar para cezası hem de hapis cezası verildi.

"Amerika'nın bu duruma geldiğine inanamıyorum"

Saldırıyı kamerayla kayıt eden Rani Banerjee, akşam yemeğini yedikten sonra arabalarına doğru gittiklerini söylerken, "Sarhoş ve öfkeli bir kadın, bize doğru bir anda nefret dolu ve ırkçı hakaretlerle geldi. Üstelik fiziksel olarak da bize saldırdı" dedi.

New York Post'ta yayınlanan habere göre, 29 senedir Dallas–Fort Worth'ta yaşadığını söyleyen Banerjee, "Ömrüm boyunca kendimi hiçbir zaman bu kadar aşağılanmış, korkmuş ve tehdit edilmiş hissetmemiştim. Amerika'nın bu duruma geldiğine bir türlü inanamıyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)