Avrupa hayali ile Marmaris’e geldiler! Kaçak göçmenler yakalandı

Muğla'nın ilçesi Marmaris’e gelerek Avrupa'ya geçiş yapmak isteyen hayali bir tır dolusu Afgan mülteci ve tır şoförünü, insanların dikkati yakalattı.

YAŞAM 28.08.2022, 13:15
Avrupa hayali ile Marmaris’e geldiler! Kaçak göçmenler yakalandı

Muğla'nın ilçesi Marmaris’e bağlı Siteler Mahallesi'nde gece vakitlerinde bir tır kasasından çok fazla sayıda kişinin indiğini gören çevredekiler, durumu polise ihbar etti. Vatandaşların durumu haber vermesinin ardından bölgeye ulaşan emniyet ekipleri tır şoförünü ve 68 düzensiz göçmeni yakaladı ve emniyete götürdü.

Çevredekiler fark etti, polisler bölgeye geldi

Alınan bilgilendirmeye göre, geçtiğimiz akşam İstanbul'dan çıkış yapan tır şoförü, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarmayı planladığı Afgan uyruklu göçmenleri tırın kasasına bindirdi. Tır kasasında toplam 68 Afgan’ın bulunduğu belirlenirken, göçmen kaçakçısı bu kişileri Marmaris'te indirdi. Tırın kasasından inen yetişkinler ve çocuklar ise çevredekilerin dikkatinden kaçmadı.

O sırada yoldan geçmekte olan bir motosiklet sürücüsü göçmenlerin sağa sola koşuşturmalarını kaydederek, yaşananları polise ihbar etti. Verilen haber sonrasında olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Kısa bir süre içerisinde bölgeye ulaşan Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cadde aralarına kaçışan tır şoförünü ve düzensiz göçmenleri yakaladı.

Geliş güzergahı ve organizasyon hakkında soruşturma açıldı

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatın ardından tır şoförü gözaltına alınırken, Afgan uyruklu 68 düzensiz göçmenin emniyette yapılan işlemlerinin sonrasında İl Göç İdaresi'ne gönderilecek. Tır kasası içerisinde İstanbul'dan Marmaris'e götürülen düzensiz göçmenleri için düzenlenen organizasyon ve geliş güzergahları hakkında ise detaylı soruşturma açıldığı belirlendi.

Yorumlar (0)