ABD'de “Bombogenesis” alarmı!

ABD’nin doğu bölgelerini etkisi altına alacağı tahmin edilen “Bombogenesis” kar fırtınası sebebiyle 5 eyalette acil durum ilan edildi.  

DÜNYA 29.01.2022, 11:11 30.01.2022, 09:08
ABD'de “Bombogenesis” alarmı!

ABD doğu kıyıları, son 4 senenin en şiddetli kar fırtınasına hazırlanıyor. 

Son 4 yılın en şiddetli fırtınası

Carolines’tan Maine eyaletine kadar bütün kıyı şeridini etkilemesi beklenen kar fırtınasına ilişkin açıklama yapan Boston Belediye Başkanı Michelle Wu, bunun "tarihi" olabileceğine dikkat çekti. Uzmanlar, Nor’easter olarak adlandırılan şiddetli fırtına sebebiyle Boston bölgesine 61 santimetre civarında kar düşeceğini aktarıyor. Ulusal Hava Durumu Servisi’nden gelen açıklamada, “Acil durumlar haricinde seyahatlerinizi kısıtlayın. Seyahat etmeniz lazımsa mutlaka bir hayatta kalma kitini bulundurun. Yolda kalmanız halinde aracınızdan ayrılmayın” uyarısını yaptı.

5 eyalette acil durum

Accuweather ve NWS’den gelen açıklamada, rüzgarların şiddetlenerek kasırgaya ulaşması beklendiği aktarıldı. Uzmanlar, soğuk havanın okyanus üstündeki sıcak hava dalgası ile karşılaşarak “Bombogenesis” etkisine ulaşabileceğini kaydetti. Virginia, Rhode Island, Maryland, New Jersey ve New York valileri, bölge vatandaşlarına güvenlikleri için yollardan uzak durmaları uyarısını yaparak bu bölgelerde acil durum ilan etti. Özellikle kuzeydoğu kıyıları boyunca etkili olacağı belirtilen fırtına sebebiyle New York Belediye Başkanı Eric Adams, açık havada aşı randevusu ve yemek yeme etkinliklerini bugün için iptal etti. ABD’de cuma ve pazar arasında 5 bini aşkın uçuş, olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edildi. 

Yorumlar (0)