ABD'de bir polis siyahi kadına yumruk attı

ABD Florida'da polis kendisine bağıran siyahi bir kadına yumruk atıp yere serdi. Olayın ardından polisler hakkında soruşturma başlatılıp görevden alındığı duyuruldu.

DÜNYA 03.07.2020, 00:40
ABD'de bir polis siyahi kadına yumruk attı

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle yaşamını kaybetmesinin ardından yeni bir şiddet olayı daha kamuoyuna yansıdı. Florida'daki Miami şehrindeki Uluslararası Havalimanı'ndaki siyahi bir kadın polisin yumruklu saldırısına uğradı.

"Beyaz gibi davranıyorsun ama gerçekte siyahsın"

Polisin vücut kamerası tarafından yapılan kayıt anında siyahi kadına "Beyaz gibi davranıyorsun ama gerçekten siyahsın, ne yapacaksın?" dediği görülüyor. Kadının kendisine yaklaşması üzerine polisin yumruk atıp katını yere yatırdığı görülüyor. Yetkililer taarfından kadının uçuşunun gecikmesinden dolayı acenteyle olan tartışmasının ardından polisin olay yerine intikal ettiği ifade edildi.

Öte yandan Miami'de Polis Departmanı Direktörü Alfredo Ramirez, saldırının ardından yaptığı açıklamada saldırıyı beklenmedik ve öfkelendirici olarak gördüğünü ifade ederek olaya ilişkin polisler için soruşturma başlatıldığını ve görevden alındığını ifade etti.

Yorumlar (0)