"ABD asla Ortadoğu'da olmamalıydı"

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyinden ABD askerlerinin çekilmesiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

DÜNYA 09.10.2019, 14:50 09.10.2019, 16:08
"ABD asla Ortadoğu'da olmamalıydı"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, "ABD asla Ortadoğu'da olmamalıydı, 50 askerimizi çektik" açıklamasında bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, "Birçok grup arasındaki çatışmalar yüzlerce yıldır devam ediyor. ABD asla Ortadoğu'da olmamalıydı, 50 askerimizi çektik. Avrupa'nın kabul etmediği tutuklu DAEŞ'lileri de Türkiye almalı. Sonu gelmeyen saçma savaşlar, bizim için bitiyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin asla Orta Doğu'da olmaması gerektiğini ve 50 askerlerinin bölgeden çıkarıldığını bildirdi.

ABD Başkanı Trump dün de Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da ABD'yi ziyaret edeceği bilgisini paylaşmıştı. 

Ortadoğu itirafı

ABD Başkanı Donald Trump, kitle imha silahları gibi yanlış ve hatalı olduğu kanıtlanmış bir dayanakla (Ortadoğu'da) savaşa girdiklerini fakat bölgede bu silahlardan olmadığını itiraf etti.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD, Ortadoğu'da polislik ve çatışmaya 8 trilyon dolar harcadı. Binlerce yüce askerimiz öldü ya da ağır yaralandı. Diğer taraftan milyonlarca insan yaşamını yitirdi. Ortadoğu'ya girmek, ülkemizin tarihinde alınan en kötü karardır." dedi.

Trump, ABD'nin, kitle imha silahları denilen yanlış ve artık hatalı olduğu ispatlanmış dayanakla savaşa girdiğine vurgu yaparak, "(Kitle imha silahları) Hiç yoktu. Şimdi yüce askerlerimizi ve ordumuzu yavaşça ve dikkatlice eve getiriyoruz. Odağımız büyük resimde. ABD, hiç olmadığı kadar büyük." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)