AB seyahat edilebilir ülkeler listesini güncelledi: Türkiye yine yok

Avrupa Birliği’nce seyahat edilebilir listesi güncellendi. Listede Türkiye yine yer almadı.

DÜNYA 16.07.2021, 21:44 17.07.2021, 12:38
AB seyahat edilebilir ülkeler listesini güncelledi: Türkiye yine yok

Koronavirüs salgınındaki etkili mücadelesiyle Türkiye vaka sayılarında ciddi oranda düşüş yakaladı.

Yabancıların gözde turistik mekanlarını içerisinde barındıran Türkiye yaz dönemiyle birlikte yabancı ve yerli misafirlerini ağırlıyor.

Türkiye hala kırmızı listede

Fakat Avrupa Birliği’nce düşük olan vaka sayılarına karşın Türkiye, “seyahat edilebilen ülkeler” listesinin dışında tutulmaya devam ediliyor.

Avrupa Birliği Konseyi tarafından yapılmış olan açıklamada, “zorunlu olmayan seyahatler” için uygulanmış olan kısıtlamaların bütünüyle kaldırılması “tavsiye edilen” ülkelerin bulunduğu listeye güncelleme geldi.

Ukrayna’yla da seyahat kısıtlaması kaldırıldı

Seyahat kısıtlamasının olmadığı ülkelerin arasına Ukrayna da dahil edildi. Uzun bir zamandır listede yer alan Ruanda ve Tayland’ın ise listeden çıkartılması yönünde karar verildi.

Listede şu anda Tayvan, Hong Kong, ABD, Kosova, Güney Kore, Singapur, Sırbistan, Suudi Arabistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Katar, Yeni Zelanda, Karadağ, Lübnan, Ürdün, Japonya, İsrail, Kanada, Brunei, Bosna Hersek, Avustralya, Azerbaycan, Ermenistan, Arnavutluk ve Ukrayna bulunuyor.

Bununla beraber Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi durumunda ise Çin’e de sınırlar açık olabilecek.

Karantina ve test uygulamaları

Avrupa Birliği’nin listesi, üye olan ülkeler için tavsiye niteliğinde ve bir bağlayıcılığı yok. Listede yer alan ülkelerden Avrupa Birliği ülkelerine turistik olarak seyahat etmeye izin veriliyor, yolculara karantina ve test gibi kimi tedbirler uygulanıyor.

Listede bulunmayan ülkeler için ise Avrupa Birliği ülkelerince seyahat kısıtlamaları sürecek.

Avrupa Birliği’nce 2020’nin mart ayında salgının yayılmasını engellemek amacıyla üye olan 27 ülkenin yanında Schengen bölgesinin bir parçası olan İzlanda, Norveç, Lihtenştayn ve İsviçre’ye zorunlu olmayan seyahatlere kısıtlamalar getirilmesi kararı alınmıştı.

Yorumlar (0)