AB Savunma Bakanları koronavirüsü görüştü

Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları toplantısının ardından açıklama yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, "Korona krizinin uzun vadeli etkileri olacak" dedi.

DÜNYA 13.05.2020, 00:33
AB Savunma Bakanları koronavirüsü görüştü

AB Savunma Bakanları, video konferans yöntemiyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının savunma ve güvenlik politikaları üzerine etkilerini görüştü. Toplantıya NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de katıldığı bildirildi. Toplantı sonrasında basın toplantısı düzenleyen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, toplantıda ele alınan konulara dair açıklamalarda bulundu.

Borrell, "Bugünkü toplantımızda korona virüs salgınının savunma ve güvenlik politikaları üzerindeki etkileri üzerine yoğunlaştık. Biliyoruz ki ordularımız çok önemli bir görev üstlendiler ve sivillerin korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması yanında sınır ötesi faaliyetlerle üye ülkelerimizin yardımlaşmasında görevler aldılar. Bunlara çok sayıda örneğimiz var. 6 Nisan’da alınan kararla askeri düzeyde hayata geçirdiğimiz görev gücümüz, üye ülkelerimizle yakın iş birliği yapıyor. İyi örnekleri ve iyi uygulamaları tespit edip topluyorlar" dedi.

Yorumlar (0)