8 yaşındaki Rus kız çocuğu, üniversite sınavında başarılı oldu 

8 yaşında üniversite sınavına giren ve liseden mezun olduktan sonra hangi okula gideceğine karar veremeyen kız çocuğu, herkesi hayrete düşürdü. 

DÜNYA 13.07.2021, 09:25 14.07.2021, 08:44
8 yaşındaki Rus kız çocuğu, üniversite sınavında başarılı oldu 

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan 8 yaşındaki Alisa Teplyakova, üniversite giriş sınavında başarılı oldu. Başarısı sonrasında liseden mezun olma hakkı kazanan Alisa, hangi okula gideceğine karar veremediğini belirtmişti. Bu kararının değiştiğini ve şu anda ilk tercihinin Moskova Devlet Üniversitesi Psikoloji Bölümü olduğunu aktaran küçük kız, gören herkesi hayrete düşürdü. 

Teplyakov ailesinin 7 çocuğu da evde eğitim alıyor 



Teplyakov ailesi, 7 çocuğunun bulunduğunu ve hepsinin evde eğitim gördüğünü belirtiyor. Baba Yevgeni Teplyakov, çocuklarının evde, okuldan daha kısa süre boyunca ders başında oturduklarını fakat daha başarılı şekilde ilerlediklerini belirtiyor. Ailenin diğer çocukları arasında da lise sınavlarını erkenden verip üniversiteye girmeye hak kazananlar bulunuyor. 

Baba Teplyakov, çocuklarının süper zekalı olmadığını, yalnızca Sovyet geleneklerinden gelen “sağlam eğitimlerden geçtiklerini” ifade ediyor. Tüm bu gelişmelere karşın psikologlar, durum karşısında endişeli olduklarını belirtiyor. Çocukların çok erken yaşlarda bu tarz yükler altına girmelerinin ilerleyen dönemlerde sakınca doğurabileceğini ifade eden uzmanlar, çocukların “gerçek hayatta” bu stresi kaldıramayacağını aktarıyor. 

Yorumlar (0)