69 mahkûm firar etti: Ölü ve yaralılar var!

Lübnan'da 69 mahkûmun firar ettiği öğrenildi. Söz konusu mahkûmlardan 5'nin araçla kaçarken ağaca çarptıkları ve öldükleri öğrenildi. 2'sinin de yaralandığı ifade edildi. 

DÜNYA 21.11.2020, 17:05 22.11.2020, 16:07
69 mahkûm firar etti: Ölü ve yaralılar var!

Olay, Lübnan'ın Baabda şehrinde meydana geldi. Sabah saatlerinde 69 mahkûmun kapıları kırdığı, ardından güvenlik görevlisine şiddet uyguladığı ifade edildi.

69 mahkûmun cezaevinden firar etmesinin ardından polis ekiplerinin, söz konusu mahkûmları yakalamak üzere çalışma başlattığı öğrenildi.

Ağaca çarptılar

Polis ekipleri tarafından bütün yolların trafiğe kapatıldığı görüldü. Bunun üzerine mahkûmlar ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandığı belirtildi.

69 mahkûmdan 5'inin güvenlik güçlerinden araçla kaçmaya çalıştığı ancak cezaevine yakın mesafede bulunan Hadat'ta ağaca çarptığı ve yaşamını yitirdiği kaydedildi. Firari mahkûmlardan 2'sinin de yaralandığı aktarıldı. 

8 firari mahkûm yakalandı

Söz konusu mahkûmlardan 8'inin güvenlik güçleri tarafından yakalandığı, diğer firari mahkûmların ise kayıplara karıştığı ifade edildi. Yaşanan olaya ilişkin tahkikat başlatıldığı duyuruldu. 

Daha önce açıklamada bulunan Uluslararası Af Örgütü, Lübnan'da bulunan cezaevlerinde isyanların başladığını ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) korkusuyla mahkûmların yakınlarının protestoya başladığını belirtmişti.

Yorumlar (0)